Van'da "Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası" antrenman uçuşlarıyla başladı - Haber 1Haber 1

Van'da “Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası” antrenman uçuşlarıyla başladı

Van'da “Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası” antrenman uçuşlarıyla başladı

27 Mayıs 2022 - 17:15

ABONE OL

VAN (AA) – Van Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen "Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası"nın üçüncü etabı, Van Gölü kıyısında yapılan antrenman uçuşlarıyla başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtılması ve yamaç paraşütünün yaygınlaştırılması amacıyla organize edilen şampiyonanın üçüncü etabı kapsamında Tuşba ilçesine bağlı Ayanıs Mahallesi'nde antrenman uçuşları yapıldı.

Birçok ilden kente gelen paraşütçüler, Ayanıs'taki alanda Süphan Dağı ve Van Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde uçarak şampiyonaya hazırlandı.

Yarın başlayacak organizasyonda pilotlar 6'şar sorti uçuşuyla hedefin bulunduğu yere en iyi inişi yapmaya çalışacak.

Van Sportif Havacılık Kulübü Başkanı İlhan Gezgen, deneyimli yamaç paraşütçülerinin Van'daki şampiyonada yarışacağını belirterek, "Bugün antrenman uçuşlarıyla başladık. Yarından itibaren hedef yarışması için sortilere başlayacağız. İlimiz için güzel bir tanıtım imkanı oldu." ifadesini kullandı.

Şampiyonaya katılan tek kadın yarışmacı olan Kübra Cengiz ise 63 sporcuyla güzel bir organizasyonda hedef uçuşları yapacaklarını anlattı.

Başarılı olmak için çaba göstereceğini aktaran Cengiz, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışmaya babasıyla katılan 17 yaşındaki Erhan Yılmaz da "Van gölü kıyıları ve Süphan Dağı eşliğinde muhteşem bir uçuş manzarası var. Biz de antrenman uçuşlarımıza başladık. Burada olmak çok güzel." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.