Yalova'da, 42 dilenci suçüstü yakalandı - Haber 1Haber 1

Yalova'da, 42 dilenci suçüstü yakalandı

Yalova'da, 42 dilenci suçüstü yakalandı

05 Nisan 2022 - 11:25

ABONE OL

YALOVA (AA) – Yalova Belediyesince yapılan uygulamada, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 42 dilencinin suçüstü yakalandığı bildirildi.

Yalova Belediyesinden yapılan açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ramazan ayında halkın manevi duygularını istismar eden dilencilere karşı uygulama gerçekleştirdiği anlatıldı.

Şehir merkezinde sivil ekiplerin de katılımıyla yapılan uygulamada, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 42 dilencinin suçüstü yakalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ramazan ayı dolayısıyla artan dilencilere karşı gerçekleştirilen uygulamada yabancı uyruklu dilenciler çocuklarıyla birlikte dilenirken sivil zabıta ekipleri tarafından ele geçirildi. Dilencilerin üst aramaları yapılarak üstlerinden çıkanlar tutanakla tespit edilerek kayıt altına alındı. Yakaladığımız dilencilerin çoğu çocuklarıyla mendil ve tespih satma bahanesiyle vatandaşların manevi duygularını istismar edenlerden oluşuyor."

Açıklamada, uygulama sırasında çocukları olan kadın dilencilerin ellerindeki biberonların boş olduğunu gören ekiplerin, süt ve mama tedarik ederek çocukların karınlarının doyurulmasını sağladığı aktarıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.