Yapımcı David Parfitt, Qumra Sinema Günleri'ndeki ustalık sınıfında konuştu: - Haber 1Haber 1

Yapımcı David Parfitt, Qumra Sinema Günleri'ndeki ustalık sınıfında konuştu:

– “Tiyatro oyuncularıyla çalışmanın kendine özgü bir yanı var. Tüm satırları öğrendikleri ve birden fazla çekime ihtiyaç duymadıkları için işiniz kolaylaşıyor. İlk günden itibaren ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Ekran oyuncuları ise keşfetmeyi seviyor”

Yapımcı David Parfitt, Qumra Sinema Günleri'ndeki ustalık sınıfında konuştu:

13 Mart 2023 - 11:36

ABONE OL

DOHA (AA) – İngiliz film ve tiyatro yapımcısı David Parfitt, Doha Film Enstitüsünce düzenlenen "2023 Qumra Sinema Günleri"nde ustalık sınıfında konuşma yaptı.

Doha İslami Eserler Müzesi Oditoryumu'nda New York Film Festivali eski direktörü Richard Pena moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda amatör film yapımcısı ve yönetmen katıldı.

Yapımcı Parfitt, 15 yaşına kadar oyuncu olmayı hayal ettiğini belirterek, yapımcılık yaparken oyunculuğun deneyiminin kendisine önemli tecrübeler kazandırdığını söyledi.

Her yapımında yeni şeyler öğrendiğinin altını çizen Parfitt, "Peter's Friends" filminin yapım sürecinin hayatının en yoğun dönemi olduğunu belirterek, "Ticari bir hayal kırıklığı olan 'V. Henry' filminin distribütörlerini desteklemek için yapmıştık. Çünkü dağıtımcılarımız, ürettiğimiz başka Shakespeare uyarlamalarına şüpheyle bakıyordu." dedi.

– "Ekran oyuncuları, keşfetmeyi seviyor"

Parfitt, Peter's Friends filmini çok düşük bir bütçeyle 4 haftada çektiklerinin altını çizerek, filmin özellikle Avrupa'da çok beğenildiğini dile getirdi.

Sahne oyunculuğuyla ekran oyunculuğunu da kıyaslayan David Parfitt, şunları kaydetti:

"Tiyatro oyuncularıyla çalışmanın kendine özgü bir yanı var. Tüm satırları öğrendikleri ve birden fazla çekime ihtiyaç duymadıkları için işiniz kolaylaşıyor. İlk günden itibaren ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Ekran oyuncuları ise keşfetmeyi seviyor. O keşiflerin sonucu son derece parlak veya çok sinir bozucu olabiliyor."

Etkinlikte, Emmy ödüllü senarist ve yönetmen Bassem Breche'nin "Riverbed" filmi de sinemaseverlerle buluştu.

– David Parfitt hakkında

İngiliz yapımcı ve oyuncu Parfitt, 1958'de Sunderland'de dünyaya geldi. Sinema, televizyon ve tiyatro sektöründe 30 yılı aşkın süre çok sayıda projeye imza atan yapımcı, karmaşık ve nüanslı karakterleri canlandırma yeteneğiyle tanınıyor.

71. Akademi Ödülleri'nde "Shakespeare in Love" ile En İyi Film Oscar'ını kazanan Parfitt, 2008-2010'da İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Başkanı ve 2010-2017'de ise Film London Başkanı olarak görev aldı.

David Parfitt'in son yapımı, Florian Zeller ve Christopher Hampton tarafından yazılan "Father" filmi oldu. Başrollerini Anthony Hopkins ve Olivia Colman'ın paylaştığı film, iki Akademi Ödülü ve iki BAFTA kazanarak sayısız ödüle aday gösterildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.