YEE, Ürdün'de Türk minyatür sergisi ve Türkçe günü etkinliği düzenledi - Haber 1Haber 1

YEE, Ürdün'de Türk minyatür sergisi ve Türkçe günü etkinliği düzenledi

YEE, Ürdün'de Türk minyatür sergisi ve Türkçe günü etkinliği düzenledi

22 Mayıs 2022 - 17:15

ABONE OL

İRBİD (AA) – Ürdün'ün İrbid kentindeki Yermük Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) düzenlediği Türk minyatür sergisi ve Türkçe günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergiye Türkiye'nin Amman Başkonsolosu Abdullah Subaşı, Amman YEE Müdürü Cengiz Eroğlu ve Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hasan Arslan'ın yanı sıra minyatür sanatçısı Ayşenur Kapusuz ile üniversite yetkilileri katılım gösterdi.

Başkonsolos Subaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu etkinliğin Türkiye ile Ürdün arasında kültürel ve sosyal alanda bir iletişim köprüsü kurduğunu belirtti.

Subaşı, iki ülke arasında kültürel iş birliğini güçlendiren bu program dolayısıyla Türkiye'nin Amman Büyükelçisi İsmail Aramaz'ın teşekkürlerini üniversite yönetimine ilettiğini söyledi.

YEE Müdürü Eroğlu ise dost iki ülke arasındaki tarihi bağın derinliğini göstermek için sergide Ürdün tarihine ait Osmanlı arşivlerinde yer alan bazı resimlerin de yer aldığını aktardı.

Türk minyatür sanatçısı Kapusuz da sergiye katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türk dilini dünyanın tüm dillerine çevirmeye çalıştıklarını ve sanatın dili olmadığını söyledi.

Yermük Üniversitesinde Türkçe okutmanı olan Hassan Zuyut ise Türkçe günü etkinliklerinin, öğrencilerin dil becerilerinin geliştirilmesi ve Türk kültürüne ilişkin bilgilerinin pekiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti. Zuyut, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.