YÖK Başkanı Özvar, yabancı öğrencilerle iftarda buluştu: - Haber 1Haber 1

YÖK Başkanı Özvar, yabancı öğrencilerle iftarda buluştu:

– “Türkiye son yıllarda uluslararası öğrenciler için güvenli bir eğitim merkezi haline gelmiş bulunmaktadır”

YÖK Başkanı Özvar, yabancı öğrencilerle iftarda buluştu:

30 Nisan 2022 - 0:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin son yıllarda uluslararası öğrenciler için güvenli bir eğitim merkezi haline geldiğini kaydetti.

YÖK tarafından Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde düzenlenen iftarda Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrencilerle bir araya gelen Özvar, Türkiye'deki lisans eğitiminin uluslararası rekabetçi gücünün, dünyanın pek çok ülkesinden öğrencilerin buraya gelmesine imkan verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Özvar, "Yükseköğretim Kurulu olarak mevcut uluslararası öğrenci sayılarımızı daha üst noktalara çıkarmak suretiyle hem uluslararası yükseköğretim rekabet gücümüzü artırmak hem farklı milletlerden öğrencilere evrensel insanlık değerlerini, bilim ve teknolojinin gerektirdiği yüksek düzeyde bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırmak konusunda fevkalade gayret içerisinde olmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

Bu akşamki programda, dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye yükseköğretim için gelen öğrencilerle iftar yaptıklarını kaydeden Özvar, ''Türkiye son yıllarda uluslararası öğrenciler için güvenli bir eğitim merkezi haline gelmiş bulunmaktadır. Sayıları 204'ü bulan üniversitelerimiz, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine değil aynı zamanda dünyanın bütün uluslarına fevkalade kaliteli eğitim imkanları sunan ve uluslararası öğrencileri kendi öğrencisi olarak gören, bilen bir anlayışla eğitim hizmeti vermektedir." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından öğrencilerle iftar yapan Özvar, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özvar, iftar organizasyonuna ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Bugün Marmara Üniversitesinin ev sahipliğinde 15 farklı ülkeden 80'den fazla uluslararası öğrencimizle bir iftar programı düzenlemiş olduk. İftar programımızda Ukraynalı öğrencilerimizin yanı sıra Ruanda, Arnavutluk, Azerbaycan, Makedonya, Kosova, İran, Bosna, Türkmenistan, Endonezya gibi dünyanın farklı ülkelerinden ülkemizde lisans ve lisansüstü eğitimi gören öğrencilerimizle birlikte olduk. Fevkalade güzel bir atmosferde iftarımızı yaptık. Şimdi ben kendilerini dinleyeceğim. Türkiye'deki eğitim öğretim durumlarını soracağım. Memnun olup olmadıklarını öğreneceğim. Hem onlar hem ülkemiz hakkında birlikte sohbet gerçekleştireceğiz.''

Son yıllarda Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası rekabet gücünü artırdığını vurgulayan Özvar, şöyle konuştu.

"Dünyada milyonlarca öğrenci her yıl hareket eder. Farklı ülkelerde eğitim almak isterler. Peki Türkiye'yi niçin tercih ediyorlar? Türkiye'de lisans düzeyinde verilen eğitimin kalitesi, dünyanın gelişmiş herhangi bir ülkesinde alabilecekleri seviyededir. Dünya ölçeğinde lisans düzeyinde kaliteli eğitim vermenin yanı sıra uluslararası öğrenciler açısından Türkiye'yi cazip kılan ikinci husus ise eğitim masraflarının gelişmiş ülkelerle mukayese edildiğinde çok daha düşük düzeyde kalmış olmasıdır."

Özvar, uluslararası alanda çok daha fazla öğrenciye ulaşarak Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısını iki katına çıkarabileceklerine inandığını belirterek, sözlerini, ''Böylelikle hem uluslararası öğrencilere kaliteli yükseköğretim vermiş olacağız, aynı ölçüde de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimizin uluslararası öğrencilerle etkileşimini artırmış olacağız.'' diye tamamladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.