Yunus Emre Enstitüsü 2023'te ilk merkezini Tanzanya'da açtı - Haber 1Haber 1

Yunus Emre Enstitüsü 2023'te ilk merkezini Tanzanya'da açtı

Yunus Emre Enstitüsü 2023'te ilk merkezini Tanzanya'da açtı

20 Ocak 2023 - 18:55

ABONE OL

ANKARA (AA) – Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 temsilcilik" hedefi kapsamında 2023'te ilk merkezini Tanzanya'da açtı.

YEE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Enstitü, dünyanın her yerinde Türk dili ile kültürünü tanıtmayı sürdürürken Cumhuriyet'in 100. yılında ilk yurt dışı temsilciliğini Doğu Afrika ülkeleri arasında yer alan Tanzanya'da açtı.

Tanzanya'da Zanzibar Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen yurt dışı temsilciliğinin açılışına, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Devrimci Zanzibar Hükümeti Eğitim ve Mesleki Terbiye Bakanlığı Başsekreteri Khamis Abdulla Said, Zanzibar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mohammed Awadelkarim Elhussein Elhassan, akademisyenler, öğrenciler, davetliler ile Türkiye'ye ve Türk kültürüne yakın ilgi duyan Tanzanyalılar katıldı.

Büyükelçi Güllüoğlu, Zanzibar'da YEE merkezinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tanzanya'da Türkçeyi ve Türk kültürünü yaygınlaştıracak olan Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederim. Enstitü, burada binlerce kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle bir araya getirerek Türkiye ile kalıcı bağlar kurmalarını sağlayacak." dedi.

Güllüoğlu, "Türkiye ile ticaret yapmak istiyorsanız ve Türk dizilerini daha iyi anlamak istiyorsanız Türkçe öğrenin." ifadesini kullandı.

– Yüzlerce Tanzanyalı Türkçe öğrendi

Enstitünün dijital ortamda düzenlediği Türkçe kursları aracılığıyla yüzlerce Tanzanyalı Türkçe öğrenme ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.

YEE, 2023'te çevrim içi başlattığı Türkçe kurslarını fiziki ortama taşımaya yönelik yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yapma ve yurt dışı temsilcilikleri açma çalışmalarına devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.