Zelenskiy sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk cephesini ziyaret etti - Haber 1Haber 1

Zelenskiy sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk cephesini ziyaret etti

Zelenskiy sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk cephesini ziyaret etti

06 Aralık 2022 - 14:46

ABONE OL

DONETSK (AA) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'yla savaşta en şiddetli çatışmaların yaşandığı Donetsk cephesindeki askerlerle bir araya geldiğini duyurdu.

Zelenskiy, Telegram'dan yaptığı görüntülü paylaşımda, Ukrayna'da sıcak çatışmaların sürdüğü Donetsk cephesini ziyaret ettiğini belirtti.

Slavyansk şehrinde askerler ile bir araya geldiğini aktaran Zelenskiy, bugün Ukrayna Silahlı Kuvvetler Günü'nün kutladığını hatırlatarak, "Geleneksel olarak, bugün savaşçılarımızla ön saflarda buluşuyorum." dedi.

Zelenskiy, Ukrayna askerlerinin 9 ayı aşkın süredir Rus ordusuna karşı zor şartlar altında mücadele ettiğini ve ordunun, ülkenin tüm toprakları özgürleşene kadar savaşacağını söyledi.

Ülkesini savunan tüm askerlere minnettar olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Savaş alanı genişledi, mücadele daha ağır, bedel daha yüksek ama değişmeyen sabit, çelik gibi kalan bir şey var; cesaretiniz, dayanıklılığınız ve iradeniz. Dolayısıyla bizim özgürlüğümüz, sizin boyun eğmezliğiniz ve dolayısıyla bağımsızlığımız." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.