Yerli otomobilin CEO'su Gürcan Karakaş kimdir? - Haber 1Haber 1

Yerli otomobilin CEO’su Gürcan Karakaş kimdir?

Yerli otomobilin CEO’su Gürcan Karakaş kimdir?

28 Aralık 2019 - 14:04

ABONE OL

Dün ilk defa sahneye çıkan yerli otomobili üretecek Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, en çok merak edilen kişiler arasına girdi. Peki Gürcan Karakaş kimdir? Bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?

İşte TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın özgeçmişi…

Mehmet Gürcan Karakaş, 1965 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinde hayata gözlerini açtı. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Gürcan Karakaş, mezun olduğu yıl Aselsan’da çalışmaya başladı. Sonrasında takvimler 1990 yılını gösterdiğinde Karakaş, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev yapmaya başladı.

Bundan bir yıl sonra Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalışmaya başlayan Karakaş, 1992 yılı sonunda Türkiye’ye geri döndü. 1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu. 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’de enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev alan Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye genel müdür olarak atandı.

Takvimler 2007 yılını gösterdiğinde Gürcan Karakaş, Bosch’un Almanya’daki merkezine geçti ve orada grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Şimdi ise Türkiye’nin yerli otomobillerinin başında bulunuyor.

Yerli otomobil

Gürcan Karakaş, yerli otomobil ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Karakaş’ın ilk açıklamaları, “Türkiye’nin özlemini gidermek amacıyla çıktığımız yolda hayallerimizi ileri taşımak üzere otomobilden daha fazlasını yapmak üzere söz verdik. Önce kendimize, sonra sizlere. Bugün sizlere geldiğimiz noktayı anlatmak, otomobilimizi tanıtmak ve otomobilden daha fazlasını ifade etmek istiyoruz” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.