AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jourova, Avrupa'nın deprem sonrası gösterdiği dayanışmayı AA'ya değerlendirdi: - Haber 1Haber 1

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jourova, Avrupa'nın deprem sonrası gösterdiği dayanışmayı AA'ya değerlendirdi:

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jourova, Avrupa'nın deprem sonrası gösterdiği dayanışmayı AA'ya değerlendirdi:

05 Mayıs 2023 - 14:05

ABONE OL

BRÜKSEL (AA) – SELEN TEMİZER – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AB'nin resmi kurumlarının yanı sıra Avrupa halkının da kendi gönül rızalarıyla güçlü bir dayanışma gösterdiğini, felaketin mağdurlarını anmaya devam ettiklerini söyledi.

Jourova, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Anadolu Ajansının (AA) da katılımıyla düzenlenen Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) İlkbahar Konferansı'nda konuşmacı olarak yer aldı.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jourova, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından AB'nin gösterdiği dayanışmayı AA muhabirine değerlendirdi.

Depremle ilgili görüntüleri gördüğü ilk anın "çok üzücü ve korkunç" olduğunu dile getiren Jourova, "AB değilse kim yardım etmeliydi? Elbette yardım ettik." dedi.

"Yalnızca AB'nin arama kurtarma ekibi ve finansal yardım gönderen resmi kuruluşlarından değil Avrupa halkından da kendiliğinden ve spontane olarak güçlü bir dayanışma dalgasına şahit olduk." ifadesini kullanan Jourova, depremde yaşamını yitiren ve zarar gören kişileri halen anmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Jourova, AB'nin yürütme organı Komisyon'da Başkan Ursula von der Leyen'in demokratik değerler ve şeffaflıktan sorumlu yardımcısı olarak görev yapıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.