Ankara'da hasta seçmen "seyyar sandık"ta oyunu kullandı - Haber 1Haber 1

Ankara'da hasta seçmen “seyyar sandık”ta oyunu kullandı

Ankara'da hasta seçmen “seyyar sandık”ta oyunu kullandı

14 Mayıs 2023 - 13:47

ABONE OL

ANKARA (AA) – Hastalığı nedeniyle sandık başına gidemeyen Zafer Bilgen Özdemir, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oyunu kullandı.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için bu seçimde de seyyar sandıklar oluşturuldu. Bu kapsamda Ankara İl Seçim Kurulu görevlileri, Çankaya Aziziye Mahallesi'nde yaşayan ve oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan Zafer Bilgen Özdemir'in evine seyyar sandık götürdü.

Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini bulunduğu odadaki masa üzerine yerleştirdikten sora Özdemir'e oy kullanma işlemi hakkında bilgi verildi.

– "Oy kullanamasam çok üzülürdüm"

Seyyar sandıkta oyunu kullanan Özdemir, "Çok güzel bir hizmetti. Bu sene hastalanınca mecbur kaldım. İlk defa böyle bir hizmet olduğunu duydum. Bu yaşıma kadar her seçimde oy kullandım, kullanamasaydım çok üzülürdüm. Çok müteşekkirim." diye konuştu.

Türkiye genelinde seyyar sandık uygulaması kapsamında 421 ilçede 534 sandık kurulu görevlendirildi. Bu hizmetten faydalanarak oy kullanacak seçmen sayısı ise 6 bin 215 olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.