Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara'da “Japon Filmleri Festivali” başladı

ANKARA (AA) – Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen "Japon Filmleri Festivali"nde,

ANKARA (AA) – Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen "Japon Filmleri Festivali"nde, 9 Şubat'a kadar 5 film Türkçe alt yazılı olarak sinemaseverlerle buluşacak.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve Japon filmlerinin tanıtıldığı etkinliğin açılış konuşmasını, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko yaptı.

Konuşmasına 2024'ün Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yılı olduğunu hatırlatarak başlayan Katsumata, bu kapsamda Türkiye'de kültür, sanat, eğitim, bilim ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda 200'den fazla etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

100. yıl dönümü etkinliklerinin açılışının da söz konusu festivalle yapıldığını söyleyen Katsumata, "Ankara Japon Filmleri Festivali'nin bu kadar uzun süre devam etmesinin, sinema sanatının çekiciliği ve Türk halkının Japonya'ya gösterdiği güçlü ilgi sayesinde olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Katsumata, gösterime katkıda bulunan Japonya Tanıtma Vakfı ve Çankaya Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Büyükelçinin konuşmasının ardından "Antika Bizden Sorulur" filminin gösterimi Türkçe alt yazılı yapıldı.

9 Şubat'a kadar sürecek festivalde, "Awake: Zihnin Oyunu", "Nosari: Cennetten Bir Hediye", "Penguin Highway" ve "Gün Batımından Sonra" adlı filmlerin gösterimi de Türkçe alt yazılı olarak yapılacak.