Avrupa ülkelerinde kullanılan oy pusulaları Köln'den uçakla Türkiye'ye gönderildi - Haber 1Haber 1

Avrupa ülkelerinde kullanılan oy pusulaları Köln'den uçakla Türkiye'ye gönderildi

Avrupa ülkelerinde kullanılan oy pusulaları Köln'den uçakla Türkiye'ye gönderildi

11 Mayıs 2023 - 1:45

ABONE OL

KÖLN (AA) – Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Almanya'nın çeşitli temsilcikleri ile çevre ülkelerde kullanılan oy pusulaları Köln/Bonn Havalimanından uçakla Türkiye’ye gönderildi.

Amsterdam, Anvers, Brüksel, Deventer, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Kassel, Köln, Lüksemburg, Mainz, Münster ve Rotterdam seçim bölgelerinde kullanılan oyların bulunduğu çuvallar, kara yoluyla Köln'e getirildi.

Çuvallar konsolosluk görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde kargo konteynerlere konularak Türk Hava Yollarına (THY) ait kargo uçağına yüklendi.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, "Misyonlarımızdan, başkonsolosluklarımızdan ve Lüksemburg Büyükelçiliğimizden seçim torbaları geldi ve komisyon üyelerinin şahitliğinde uçağa yüklendi. Bunlar tutanak altına alındı ve imzalar atılarak gönderildi." dedi.

Oy pusulalarının yüklendiği uçak gece geç saatlerde Türkiye'ye doğru yola çıktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.