Avrupa'da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda kullanılan oy pusulaları Köln'den uçakla Türkiye'ye gönderildi - Haber 1Haber 1

Avrupa'da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda kullanılan oy pusulaları Köln'den uçakla Türkiye'ye gönderildi

Avrupa'da Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda kullanılan oy pusulaları Köln'den uçakla Türkiye'ye gönderildi

25 Mayıs 2023 - 23:40

ABONE OL

KÖLN (AA) – Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için Almanya'nın çeşitli temsilcikleri ile çevre ülkelerde kullanılan oy pusulaları Köln Bonn Havalimanı'ndan uçakla Türkiye’ye gönderildi.

Amsterdam, Anvers, Brüksel, Deventer, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Kassel, Köln, Lüksemburg, Mainz, Münster ve Rotterdam seçim bölgelerinde kullanılan oylar, kara yoluyla Köln'e getirildi.

Oyların bulunduğu torbalar konsolosluk görevlileri ve siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde kargo konteynerlere konularak Türk Hava Yollarına (THY) ait kargo uçağına yüklendi.

Uçak yerel saatle 22.28'de Türkiye'ye doğru yola çıktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.