"Avrupa'nın Yeni Güvenlik Mimarisi ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" çalıştayı düzenlendi - Haber 1Haber 1

“Avrupa'nın Yeni Güvenlik Mimarisi ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” çalıştayı düzenlendi

– Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Prof. Dr. Çağrı Erhan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan çalıştayda, Türkiye’nin NATO içindeki lider konumu ve değişen dünya dengeleri çerçevesinde oynayacağı aktif aktörlüğüne vurgu yapıldı

“Avrupa'nın Yeni Güvenlik Mimarisi ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” çalıştayı düzenlendi

10 Nisan 2025 - 17:04

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'da "Avrupa'nın Yeni Güvenlik Mimarisi ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" başlıklı çalıştay gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Prof. Dr. Çağrı Erhan başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan çalıştaya, resmi kurum temsilcileri, akademisyenler, düşünce kuruluşu temsilcileri ve konuyla ilgili uzmanlar katıldı.

Gelecekteki Avrupa güvenlik mimarisi kapsamında "AB'nin güvenlik ve savunma yapısında Türkiye'nin yeri ve rolü ne olabilir ve NATO kendisini ne şekilde yenileyebilir ve dönüştürebilir?" soruları etrafında tartışmaların yürütüldüğü toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

"Yeni Avrupa Güvenlik Mimarisi"nin nasıl şekillenebileceğinin bütün yönleriyle ele alındığı çalıştayda, tüm katılımcılar değişen küresel dengelere farklı pencerelerden yaklaşımlar sundu.

Çalıştayda, uluslararası ve ulusüstü mekanizmaların geçirdiği dönüşüm tartışıldı ve jeopolitik dengelerin yeniden şekillendiği bu dönüşüm atmosferinde ülkelerin aldıkları pozisyonlar, savunma ve güvenlik konuları bağlamında belirsizliklerin ön plana çıktığı koşullar içinde ortaya çıkan meydan okumalar, fırsatlar ve tehditler üzerinde duruldu. Türkiye'nin dış politika bağlamında önem verdiği hususların askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla ele alındığı çalıştayda, özellikle NATO'nun içinde bulunduğu yapısal dönüşüm iklimi ve Avrupa ülkelerinin girişimiyle oluşturulması planlanan güvenlik mimarisi kapsamında tartışmalar yürütüldü.

Ayrıca çalıştay kapsamında Türkiye'nin NATO içindeki lider konumu ve değişen dünya dengeleri çerçevesinde oynayacağı aktif aktörlüğüne vurgu yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.