
ANKARA (AA) – Ankara'da, Yeşil Türkiye Derneğince farklı okullardan 750 öğrencinin katılımıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Memlik köyündeki "Ailen İçin Fidan Dik" etkinliğinde bir araya gelen öğrenciler, doğa sevgisi, toprağın önemi ve fidan dikimi konusunda bilgilendirildi.
"Yeşil Türkiye Yeşil Dünya" mottosuyla düzenlenen etkinlikte, 750 fidan toprakla buluşturuldu.
Yeşil Türkiye Derneği Başkanı Cafer Orhan, katılımcılara "doğanın selamını" ilettiğini belirtti. Orhan, çocukların her birini doğa gönüllüsü olarak kabul ettiklerini söyledi.
Derneğin Başkan Vekili Mustafa Çiftçi de dünyadaki bütün ailelerin, aile bireyleri adına birer fidan dikmesini yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, "Bizim gibi bütün dünya nüfusu her yıl bir fidan dikerse, 8.5 milyar fidan toprakla buluşmuş olur. İklim değişikliği gibi küresel sorunlara çok kısa sürede çözüm üretmiş oluruz. Gelecek nesillere ormanla, kuşla doğal ekosistemi olan bir yeşil Türkiye, yeşil dünya mirası bırakmış oluruz." dedi.