Başkentte tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 7 kişi yakalandı - Haber 1Haber 1

Başkentte tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 7 kişi yakalandı

Başkentte tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 7 kişi yakalandı

31 Mart 2023 - 22:40

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'nın Beypazarı ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Bu kapsamda ekipler, S.A, Ö.B, M.G, S.A, B.T, A.U. ve M.R.D'nin müşteri arayışında olduğu ve ele geçirdiği tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edecekleri bilgisine ulaştı.

Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin üzerinde ve araçlarında arama yapan ekipler, yaklaşık 3 milyon lira değerinde Bizans dönemine ait el yazması, 24 ayar som altın varaklı kitap ve deri üzerine yazılmış 24 ayar som altın varaklı parşömen ile yaklaşık değeri 2 milyon lira olan 1450 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ele geçirdi.

Tarihi eserlere, Etnografya Müzesi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilmek üzere el konuldu.

Zanlılar gözaltına alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.