Bayrampaşa'da meslek lisesindeki afet tatbikatında itfaiye bölümü öğrencileri de grev aldı - Haber 1Haber 1

Bayrampaşa'da meslek lisesindeki afet tatbikatında itfaiye bölümü öğrencileri de grev aldı

Bayrampaşa'da meslek lisesindeki afet tatbikatında itfaiye bölümü öğrencileri de grev aldı

29 Mart 2023 - 15:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Bayrampaşa'daki Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin katılımıyla acil durum ve afet tatbikatı gerçekleştirildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan tatbikata, AFAD, UMKE, İstanbul İtfaiyesi, Bayrampaşa Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (BAYRAK), Ulusal Keşif Arama Kurtarma Araştırma Derneği (UKSAR) görevlileri ile lisenin İtfaiye ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

İstanbul'da gerçekleşen 7 büyüklüğünde 45 saniye süren deprem senaryosuna göre yapılan tatbikatta, sirenin çalmasıyla sınıftaki öğrenciler sarsıntının bitimine kadar çök, kapan ve tutun pozisyonuna geçti. İkinci sirenin ardından tahliye edilen öğrenciler, okulun toplanma alına geçti. Deprem sebebiyle bina içinde ve dışında kısmi çökmeler oluştu ve yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, üst katlarda mahsur kalan öğrencileri merdivenle kurtararak, sağlık ekiplerine teslim etti.

Okulun 3. katında tespit edilen bir depremzede de pencereden sarkıtılan halata sabitlenen sedyeyle binadan çıkarıldı.

Okulun bahçesindeki enkazda da gaz ölçümü yapıldıktan sonra arama kurtarma ekipleri ve K-9 köpekleri çalıştı. Dinleme cihazı da kullanılarak göçük altında bir yaralı olduğu tespit edildi. Ekipler, enkaz altında kalan depremzedeyi kurtararak sağlık görevlilerine teslim etti.

Tatbikatın son aşamasında bir öğrenci 3. kattan halat yardımıyla inerek, sırtındaki Türk bayrağını Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel'e teslim etti.

Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, afet öncesi ve sonrası çalışmaların önemli olduğunu belirterek, İtfaiye ve Yangın Güvenliği Bölümü bulunan okulun alanında İstanbul'da tek olduğunu, öğrencilerin donanımlı bir şekilde yetiştirildiğini söyledi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle BAYRAK araştırma ekibinin bölgeye gittiğini hatırlattı. İlçede bu tür tatbikatların sık sık yapılacağını belirten Aydıner, 12 kişilik BAYRAK ekibinin sayısını da 25'in üzerine çıkarmak, yine gönüllüleri ekibe katmak istediklerini dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.