Bosna Hersek'te 10. Türk Filmleri Haftası başladı - Haber 1Haber 1

Bosna Hersek'te 10. Türk Filmleri Haftası başladı

Bosna Hersek'te 10. Türk Filmleri Haftası başladı

07 Mayıs 2023 - 22:05

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nın açılışı yapıldı.

Saraybosna'daki Novi Grad Belediyesinin sinema salonunda gerçekleşen açılışta, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat'ın paylaştığı, Zonguldak'ta yaşayan genç şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikayesinin anlattığı ve Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenliğini üstlendiği 2013 yapımı "Kelebeğin Rüyası" filmi izleyiciyle buluştu.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Novi Grad Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen etkinliğin açılış filmine Saraybosnalılar büyük ilgi gösterdi.

YEE Saraybosna Müdürü Mehmet Akif Yaman, "Türkiye Günleri" kapsamında birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nın hem yetişkin hem de çocuklara hitap ettiğini söyledi.

Saraybosna'da 10 Mayıs'a kadar devam edecek etkinlik kapsamında 7 film gösterilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.