Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali şehrinde iftar verdi - Haber 1Haber 1

Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali şehrinde iftar verdi

Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali şehrinde iftar verdi

24 Mart 2023 - 0:01

ABONE OL

KIRCAALİ (AA) – Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Kırcaali şehrinde iftar verdi.

İftara katılan Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, yaptığı konuşmada 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Hak ve Özgürlükler Hareketinin “destan yazdığını” söyledi.

“Seçim kampanyası için hazırladığınız ofisleri yardım toplama mekanlarına çevirdiniz.” diyen Sekizkök, partiden 1500 gönüllü ve kalbi Türkiye için çarpan bir milyondan fazla Türkiye sevdalısının yardım kampanyasına katıldığına vurgu yaptı.

Bir yandan Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğünün bir yandan da Hak ve Özgürlükler Hareketinin müthiş bir kampanya başlattığını ifade eden Sekizkök, Bulgar, Türk, Müslüman ve gayrimüslim tüm halkın bu kampanyaya destek verdiğini belirtti.

30 yıllık diplomasi kariyeri olduğunu anlatan Sekizkök, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben görev yaptığım hiçbir ülkede böylesi büyük bir Türkiye sevdası görmedim. Sizler Türkiye sevdalısısınız, bizler de size sevdalıyız. Siz bizim için ağlıyorsunuz, zor döneminizde biz de sizin için ağladık ama artık inşallah güzel şeylerde beraber olalım.”

Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı da deprem felaketinin ardından daha ilk saatlerde yardım kampanyası başlattıklarını anımsatarak şöyle devam etti:

“Bulgaristan’da biz azınlık olarak, Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak elimizden geleni yapabildik. Yardımımız yeterli olmayabilir ancak bir katkı sağlamış olduk. 150'den fazla tırla yiyecek, giysi ve eşya gönderdik. 150 yaşam konteyneri de yolladık. 7 bin 500 kamp yatağı, binden fazla çadır gönderebildik ama deprem sonrası bu yardım kampanyasına tüm Bulgaristan vatandaşları katıldı.”

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci de “Depremzedelerimiz, yemek bulamayan, başını sokacak ev bulamayan kardeşlerimiz var. Allah’ım, sen bunlara yardım et.” diye dua etti.

İftara Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, başmüftü yardımcıları, Hak ve Özgürlükler Hareketi yerel örgüt liderleri, partinin milletvekili adayları ve Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.