Bulgaristan’da Türk şirkete "2022 Yılının En Büyük Yatırımcısı" ödülü - Haber 1Haber 1

Bulgaristan’da Türk şirkete “2022 Yılının En Büyük Yatırımcısı” ödülü

– Başkent Sofya’da düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ödülü şirketin yönetim kurulu başkanı Fikret İnce’ye takdim etti

Bulgaristan’da Türk şirkete “2022 Yılının En Büyük Yatırımcısı” ödülü

31 Mart 2023 - 15:45

ABONE OL

SOFYA (AA) – Bulgaristan’ın kuzeydoğusundaki Şumnu şehrinde faaliyet gösteren Türk, Alkomet şirketi, bu yıl Bulgaristan Yatırımlar Ajansı'nın "2022 Yılının En Büyük Yatırımcısı" ödülünü aldı.

Başkent Sofya’da düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ödülü şirketin yönetim kurulu başkanı Fikret İnce’ye takdim etti.

Kabine üyeleri ve ülkenin önde gelen iş çevrelerinden temsilcilerin de katıldığı törende konuşan Radev, “Bu yıl, büyük ödülün Alkomet'e gitmesi kesinlikle bir tesadüf değil.” dedi.

Ödülün, Bulgaristan ile Türkiye arasında gittikçe yükselen ilişkilerin açık bir ifadesi olduğuna işaret eden Radev, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 7,5 milyar avroyu aşıyor. Ayrıca aramızdaki yüksek siyasi düzeydeki ilişkileri de son derece iyi.” diye konuştu.

Alkomet, 2022'de Bulgaristan’a 14 milyon avroluk yatırım yaptı ve 75 yeni iş yeri açtı

Şirketin, son yıllarda üretim ünitelerinin modernizasyonuna yatırımları ise 164 milyon avroyu aştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.