CHP'li Akın:17 bin vatandaşımızın acil çağrısını AFAD'a ulaştırdık - Haber 1Haber 1

CHP’li Akın:17 bin vatandaşımızın acil çağrısını AFAD’a ulaştırdık

– “50 hatlık merkez oluşturduk. Yaklaşık 60 saat içinde 10 binlerce çağrı geldi. Bu çağrılar kapsamında bize ulaşan 17 bin 110 vatandaşımızla acil çağrısını AFAD’a ulaştırdık”

CHP’li Akın:17 bin vatandaşımızın acil çağrısını AFAD’a ulaştırdık

08 Şubat 2023 - 17:00

ABONE OL

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin Afet Koordinasyon Merkezine ilişkin, “50 hatlık merkez oluşturduk. Yaklaşık 60 saat içinde 10 binlerce çağrı geldi. Bu çağrılar kapsamında bize ulaşan 17 bin 110 vatandaşımızla acil çağrısını AFAD’a ulaştırdık.” dedi.

Akın, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Afet Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Depremin ilk anından itibaren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Afet Koordinasyon Merkezi kurulduğunu belirten Akın, “0 312 207 40 65” numaralı iletişim hattını vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Büyük bir gönüllü grubuyla 7/24 esasıyla çalışmaya başladıklarını ifade eden Akın, “50 hatlık merkez oluşturduk. Yaklaşık 60 saat içinde 10 binlerce çağrı geldi. Bu çağrılar kapsamında bize ulaşan 17 bin 110 vatandaşımızla acil çağrısını AFAD’a ulaştırdık.” diye konuştu.

Bir taraftan arama kurtarma çalışmalarını, bir taraftan da yardım taleplerini belediyelerle ilgili kurumlara ilettiklerini vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

“Anında müdahale için nokta belirliyoruz. En çok aldığımız çağrıların başında, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması talebi, enkaz altından ses geldiği talepleri, kayıp bildirimleri ve yardım talepleri. ‘Su bulamıyoruz’ diye arayanlar. Vatandaşlarımız büyük bir sıkıntı içinde. Gelen her türlü bilgiyi AFAD ile oluşturduğumuz WhatsApp hattı var, oraya gönderiyoruz. Bunları organize edip bildiriyoruz. En çok Hatay ve Maraş’tan ihbarların geldiği ortada. EPDK ile iletişime geçtik. Benzin istasyonlarındaki sıkıntıları ilettik. Verilere baktığımızda özellikle müdahale gecikmesi, koordinasyon eksikliği, yetersizlik ve maalesef büyük bir çaresizlik içinde olunduğunu görüyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.