Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta açıkladı: 8 bin 574 kişi vefat etti - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta açıkladı: 8 bin 574 kişi vefat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta açıkladı: 8 bin 574 kişi vefat etti

08 Şubat 2023 - 13:51

ABONE OL

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta depremzedeler için oluşturulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Kahramanmaraş Havalimanı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu’nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.

Burada incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Erdoğan, şu an itibariyle vefat edenlerin sayısının 8 bin 574, yaralı sayısının 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olduğunu söyledi.

 

“DEPREMDEN ETKİLENEN AİLELERE 10’AR BİN LİRA DESTEK VERİLECEK”

Cumnurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor. Vatandaşlarımız endişe etmesin, asla sokakta kalmalarına  müsaade edemeyiz. İsteyen depremzedeler Antalya, Alanya, Mersin’deki anlaşmalı otellerde konaklayabilir. AFAD açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi, basın mensuplarının da bunlara fırsat vermemesini istiyorum. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ailelere 10’ar bin lira destek verilecek. Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaket yaşadığımız illerde nasıl toplu konut operasyonları yaptıysak 10 ilde de bunları gerçekleştireceğiz.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.