Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlandı - Haber 1Haber 1

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye’nin her yerinde coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye’nin her yerinde coşkuyla kutlandı

29 Ekim 2022 - 23:55

ABONE OL

Antalya’da, Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Konyaaltı Caddesi’nde başlayan yürüyüşe gelen binlerce vatandaş geniş güvenlik önlemleri altında alana alındı.

Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüşün başlamasıyla yakılan fenerler renkli görüntüler oluşturdu.

Bazı ailelerin çocuklarını kucaklarında ve bebek arabalarında yürüyüşe getirdikleri görüldü. Yürüyüşe katılanlar kortejin önündeki ‘Cumhuriyet için Antalya El Ele’ yazılı pankartın arkasında yürüdü.

Ellerinde Türk bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini taşıyan kalabalık, marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Meydandaki konser alanında Sefo sahne aldı.

İSTANBUL’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümünü, kentin sembol mekanlarından Üsküdar sahilinde kutladı.

Saat 19.00 itibariyle başlayan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve alanı hınca hınç doldurduğu kutlamalar, DJ performansı ile başladı. Bege konseri ile devam eden coşku, Anadolu Ateşi’nin gösterisiyle sürdü.

Gerçekleştirilen mapping ve ışık gösterisi, İstanbul Boğazı semalarında görsel bir şölen oluşturdu. Etkinlik, usta sanatçı Selda Bağcan’ın verdiği, katılımcıların hep bir ağızdan seslendirdiği türküler ve şarkılarla sona erdi.

KADIKÖY’DE CUMHURİYET COŞKUSU

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne bu yıl da yüz binlerce kişi katıldı. Türk Bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan Cumhuriyet tırından çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde, büyük bir coşkuyla yürüyen Cumhuriyet sevdalıları, sloganlar eşliğinde şarkılara ve marşlara eşlik etti. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yapılan yürüyüşte, fener alayı etkileyici görüntüler oluşturdu. Suadiye Işıklar’da, saat 19.00’da başlayan yürüyüş Caddebostan İskele Sokak’ta son buldu. Cumhuriyet yürüyüşüne, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eşi Rojvan Odabaşı, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve cumhuriyet sevdalıları katıldı.

 “HARF DEVRİMİNE SALDIRMAK CUMHURİYET DÜŞMANLIĞIDIR”

Cumhuriyet TIR’ından kalabalığa seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Cumhuriyet’e açıktan saldıramayan kimi siyasetçilerin, Atatürk devrimlerine saldırarak cumhuriyet düşmanlığı yaptığını söyledi. Odabaşı “Birileri yine kardeşlik ve bağlılık duygularımıza saldırıp, can damarlarımıza kastedip, bam telimize basmayı kendilerine görev sayıyor. Bugün cumhuriyete açıktan saldıramayan kimi siyasetçiler, devrimlere saldırarak, büyük cumhuriyetimize olan düşmanlıklarını açık ediyorlar. 2022 Türkiye’sinde 1 Kasım 1928’de yapılan Harf Devrimi’ne saldırmak, cumhuriyet düşmanlığından başka hangi gerçeğe hizmet eder ki? Atatürk’ün, ‘Kadına erkeğe, hatta sandalcıya öğretiniz. Bu yurtseverlik ulusseverlik görevidir’ dediği yeni alfabeye, harf devrimine saldırmak, halkının cehaletini isteyenlerden başka kimin işine yarar? Bu beylerin harf devrimine saldırması; sıradan, akademik ya da edebi bir tartışma yaratmak değil bizzat cumhuriyete ve köy köy gezerek kara tahta başında yeni alfabeyi öğreten başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmaktan başka bir şey değildir. Kendi iktidarlarında öğrencilerin eğitim, barınma, ulaşım sorunlarını çözemeyenlerin cumhuriyet devrimlerine hasetle bakıp, değerlerimize saldırmaları tesadüf değildir. Münferit bir eylem hiç değil. Aksine planlı, organize, taammüden bir saldırıdır. Bütün çabaları boşa çıkacak, karşılarında inanmış Cumhuriyet çocuklarını bulacaklardır” dedi.

“KADIKÖY’DE 100. YIL KUTLAMALARI BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR”

Odabaşı konuşmasında Cumhuriyet’in 100. yılını 1 yıl boyunca Kadıköy’de sürecek kutlamalarla karşılayacaklarını duyurarak “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarına bugünden itibaren başladığımızı müjdelemek isterim. Bir yıl boyunca Kadıköy’ün sokaklarında, caddelerinde, mahallelerinde yaptığımız her etkinlikte bu coşkuyu yaşatmaya devam edeceğiz. Bu güzel kalabalığın önünde size söz veriyorum; Kadıköy Belediyesi olarak, yaptığımız bütün hizmetlerle, attığımız her adımla dün olduğu gibi yarın da Cumhuriyet değerlerine bütün belleğimizle ve gururla sahip çıkacağız! Birilerinin bin bir aymazlıkla attıkları her türlü iftiranın, yaptıkları her türlü saldırının karşısında Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz! Çünkü biz, tek adam rejimine karşı, saraylara, saltanatlara karşı Cumhuriyet’in ve ulusal egemenliğin tarafındayız!” dedi.

Alkışlar eşliğinde konuşmasını tamamlayan Odabaşı eşi Rojvan Odabaşı ile kalabalığı selamladı. Cumhuriyet Yürüyüşü, Kadıköy’de yıllardır okunan, geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Andını 12 yaşındaki Tuana Topal’ın okuması ile son buldu. Yürüyüş marşlar ve sloganlarla sona erdi.

İZMİR’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği etkinliklerle Cumhuriyet gururunu tüm kente yaydı. Kentteki coşku akşam saatlerinde doruğa çıktı. Cumhuriyet Meydanı’nda 9 ilçede 200 zeybek tarafından yapılan gösteriye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de katıldı. Alkışlarla efeler arasındaki yerini alan Başkan Tunç Soyer, Atasının huzurunda diz vurdu.

Zeybek gösterisinin ardından fener alayı oluşturuldu. 350 metrelik Türk bayrağını taşıyan kortej Gündoğdu Meydanı’na, oradan da Kültürpark’a yürüdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, meclis üyeleri, bürokratlar, daire başkanları, sivil toplum kuruluşları, odalar ve derneklerin temsilcileri ve yurttaşlar da eşlik etti.

Fener alayının ardından Başkan Soyer’in adresi Kültürpark’taki konser alanı oldu. Gün boyu Cumhuriyet konserlerine ev sahipliği yapan alanda Başkan Soyer akşam Ümit Besen ve Pamela konserine katıldı. Başkan Soyer sahneden İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Cumhuriyet coşkusu Kültürpark’ta gece boyu sürdü.

PORSUK ÇAYI’NDA BOTLARLA FENER ALAYI

Eskişehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Porsuk Çayı’nda botlarla fener alayı düzenlendi.

Köprüleri ve Porsuk Çayı kıyılarını dolduran binlerce vatandaş, marşlar söyleyip fener alayını izledi.

Fener alayı boyunca botlarda bayrak ve meşale taşıyan gençler, “Ne mutlu Türk’üm diyene.” diyerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

ÇANAKKALE’DE 29 EKİM FENER ALAYIYLA KUTLANDI

Çanakkale Valiliğince düzenlenen yürüyüş, saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve fener taşıyan grup, İnönü Caddesi ve Kordon Boyu’ndan yürüyerek Morabbin Parkı’na ulaştı.

Binlerce kişi, marşlar söyleyip ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

KUŞADASI’NDA ON BİN KİŞİ CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Kuşadası’nda sabah saatlerinde çeşitli etkinlikler ve Özer Türk Stadında düzenlenen törenlerle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının coşkusu, akşam saatlerinde düzenlenen motosiklet geçişi ve kortej ile doruğa çıktı. Kısmet kavşağında toplanan motosiklet grupları bayraklarla Atatürk Bulvarında gösteri geçişi yaptı. Ardından Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile on bine yakın kitle yürüyüşe geçti.

50 YILLIK BANDO

Cumhuriyet Bayramı için 50 yıl sonra bir araya gelen Kuşadası Kaya Aldoğan Lisesi Veteran Bandosunun arkasında yürüyen binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve meşaleler taşıyarak hep bir ağızdan marşlar söyledi.Kutlamalar İsmail Cem Barış ve Dostluk meydanında Gece Yolcuları konseri ile sürdü.

MARMARİS’TE GÖRKEMLİ KUTLAMA

Muğla Marmaris’teki ana caddenin trafiğe kapatılmasına rağmen kutlamalara katılanlar için yolun çift taraflı kaldırımları da yetmedi. Kurumların hazırladığı bayraklardan ayrı olarak çeşitli derneklerin taşıdığı metrelerce bayrakların uzunluğu 500 metreye ulaştı.


Bayraklar altında İzmir Marşı ile yürüyen vatandaşlara Marmaris Belediyesi araçları fener alayında gökyüzünü değişik görüntülerle eşlik etti. Vatandaşların yürüyüşünün ardından yine yüzlerce motosikletli alaya katıldı. Motosikletlilerin yaktığı meşaleler geceye renk kattı.

EDİRNE’DE 29 EKİM COŞKUSU

Edip Akbayram, Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 99’uncu yıl kutlamaları kapsamında sahne aldı. Akbayram, ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ parçasıyla başladığı konserinde daha sonra seyirciye seslendi. Zonguldak’taki konserini iptal eden Zonguldak Valisi’ne tepki gösteren Akbayram, kendisini kamuoyunun vicdanına sunduğunu belirtti. Zonguldak’taki konserde hem maden faciasında hayatını kaybedenleri hem de Cumhuriyet’in ilanını anacaklarını fakat, iptal edildiğini söyleyen Akbayram, şöyle konuştu:

“Bugün ben Zonguldak Ereğli’de olacaktım ve Ereğli konserinde bundan önce de yaşanan maden facialarını, maden katliamlarının sonuncusu olan ve 41 tane yurttaşımızın, maden emekçisinin hayatını kaybettiği yerde hem onları anacak hem onurumuz, geleceğimiz Cumhuriyet’imizi beraber anacaktık. Ama Vali konserimizi iptal etti. Sevgili Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan, ‘Edip abi ne olur gel Edirne’ye’ dedi. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Bugün en azından yine Cumhuriyet’imizi, hayatını kaybeden emek işçilerini, saygıyla, sevgiyle bir kez daha anıyorum, kederli ailelerine sabırlar diliyorum.”

Akbayram daha sonra konserine söylediği türkülerle devam etti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ayrıca, kentte Edirne Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi. Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen yürüyüş Atatürk Anıtı’nda son buldu.

ERZURUM, TUNCELİ, ARDAHAN VE KARS’TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Erzurum’da, kortej yürüyüşü ve fener alayı gerçekleştirildi. Valilikçe organize edilen etkinlik çerçevesinde Cumhuriyet Caddesi Çifte Minareli Medrese önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle, mehteran takımı eşliğinde Havuzbaşı Kent Meydanına kadar yürüdü.

Etkinliğe, protokol üyeleri ve 7 den 70 binlerce vatandaş katıldı. Yakutiye Kent Meydanı’nda ışık gösterisi de yapıldı.

Tunceli’de Moğultay Mahallesi’ndeki Demiroluk Virajı mevkisinde toplanan katılımcılar, bayrak ve pankartlar taşıyarak Yeraltı Çarşısı Meydanı’na yürüdü.

Meydandaki Atatürk Anıtı önüne gelen katılımcılar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Ardından Kışla Meydanı’na hareket eden katılımcılar, halay çekerek kutlama yaptı.

Etkinliğe, Vali Mehmet Ali Özkan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ergün Cebeci, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kars’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında meşaleli “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Tarihi Kars Kalesi eteklerinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle bir araya gelen vatandaşlar buradan yürüyüşe başladı.

Atatürk Caddesi’nden yürüyüşe devam eden katılımcılar Faikbey Caddesi’nde bulunan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önüne geldi.

Yürüyüşe katılan askeri birlikler “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganı attı.

Programa, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, bazı il protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Ardahan’da ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Valilikçe kabul töreni düzenlendi.

Polis Evi’ndeki törene, Vali Hüseyin Öner, Garnizon Komutan Vekili Albay Veli Altınay, Ardahan Belediye Başkan Faruk Demir, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Öner eşi Zehra Mine Öner ile davetlilerin tek tek bayramları tebrik etti.

Müzik dinletisi ile süren program, yaş pasta kesiminin ardından sonra erdi.

KIRŞEHİR’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI FENER ALAYIYLA KUTLANDI

Kırşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Askerlik Şubesi önünde bir araya gelen il protokolü ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cacabey Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş güzergahındaki binalarda evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.

Meydandaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren yürüyüşe, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadık Gülecen, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KOCAELİ, KARABÜK VE ZONGULDAK’TA CUMHURİYET BAYRAMI FENER ALAYIYLA KUTLANDI

Kocaeli’de İstasyon Caddesi’nde başlayan fener alayına bando takımı eşlik etti.

Etkinliğe, Vali yardımcıları İsmail Gültekin ile Ali Ada, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çevredeki vatandaşların alkışlarla eşlik ettiği fener alayı, İzmit Anıtpark’ta sona erdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Karabük’te fener alayı saat 19.23’te 5000 Evler trafik eğitim pistinden başladı.

Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler, belediye bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle 1003 No’lu caddeye kadar yürüdü.

Safranbolu ilçesinde de “Cumhuriyet Yürüyüşü” etkinliği düzenlendi.

Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünden başlayan kortej, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda son buldu.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bağlık Polis Karakolu önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti.

Meşaleler eşliğinde yürüyen vatandaşların anıtın önünde saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nı okumasının ardından etkinlik sona erdi.

AMASRA’DA FENER ALAYINDA MADEN ŞEHİTLERİ ANILDI

Bartın’ın Amasra ilçesinde Cumhuriyetin 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen fener alayında, maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden 41 işçi anısına baret takan 41 kişi yakılan 41 meşaleyi taşıdı.

Küçük Liman mevkisinde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden 41 işçi anısına 41 kişinin baret taktığı fener alayında, 41 meşale taşındı.

Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu.

Burada baretiyle konuşan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçede farklı bir 29 Ekim etkinliği yapıldığını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçilerin acısını halen yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Çakır, alanda 41 madenci anısına 41 meşalenin yandığını kaydetti.

Konuşmanın ardından grup, Madenci Anıtı’na kadar yürüdü. Meşaleleri taşıyan vatandaşlar, anıtın önüne baretlerini bıraktı.

Burada hayatını kaybeden madenciler anısına hazırlanan büyük meşaleyi yakan Çakır, anı defterini imzaladı.

Çakır’ın patlamada hayatını kaybeden madencilerin ismini okuduğu sırada yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yürüyüşe, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, madenciler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

DİYARBAKIR, SİİRT VE ŞIRNAK’TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Diyarbakır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında resepsiyon düzenlendi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen resepsiyonda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali İhsan Su ile eşi Zeliha Su, misafirleri karşıladı.

Su, etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılını kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Tarih boyunca esaret altında yaşamayan milletin kendisine kurulmak istenen esaret zincirlerini daima kırdığını, hür ve bağımsız yaşadığını belirten Su, şunları kaydetti:

“Tarih boyunca hürriyetimize, istiklalimize, bağımsızlığımıza kastetmeye çalışanlar olmuş ama yüce milletimiz birliği, beraberliği ve dayanışmasıyla tüm bunlara karşı gelmiş ve asla ödün vermemiştir. Kurulduğumuz coğrafyada bağımsızlığımızı ortadan kaldırmaya birlik ve beraberliğimizi bozmaya yeltenenler oluyor, olacaktır ama ecdadımızdan, geçmişimizden aldığımız ruhla, heyecanla bunlara asla geçit vermeyeceğiz.”

Konuşmanın ardından Vali Su ve protokol üyeleri pasta kesti.

Resepsiyona, AKP Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vali yardımcıları ile merkez ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile kurum amirleri katıldı.

Siirt’te de bir otelde gerçekleştirilen resepsiyonda, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, misafirleri karşıladı.

Hacıbektaşoğlu, programda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 99’uncu yılında Türkiye’nin vizyon projeleri arasında yer alan Togg’un üretildiğini söyledi.

Türkiye’nin 61 sene önce kendi otomobilini yapma hikayesi olduğunu anlatan Hacıbektaşoğlu, “Devrim” otomobilinin yapıldığını ama talihsiz şekilde devamının getirilemediğini belirtti.

Türkiye’nin bugüne kadar çok zorluklarla karşılaştığını fakat birlik ve beraberliğinin bozulmasına fırsat vermediğini dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

“Allah’ın izniyle bugün Türkiye, elektrikli yerli otomobilini seri olarak üretmeye başlamıştır. Bugün Türkiye savunma sanayisinde insansız hava araçlarını Avrupa ve dünyaya satmaktadır. Türkiye, bugün insansız muharip uçağını üretmektedir. Cumhuriyet’in 2’nci yüzyılında bizim en büyük gücümüz olan birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ederek inşallah çok daha büyük hayallerle, ümitlerle dünya sahnesinde yerimizi alacağız.”

Resepsiyon, pasta kesimiyle sona erdi.

Programa, Siirt Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Çetiner, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Altay, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tekin Şahin,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.

Şırnak Valiliğince organize edilen etkinlik çerçevesinde de Ömer Kabak Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşte, 100 metrelik Türk bayrağı taşındı.

Güzergah boyunca polis araçları siren çaldı, vatandaşlar ellerinde bayraklarla korteje eşlik etti.

Etkinlik, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Programa, Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.​​​​​​​

KARAMAN’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI FENER ALAYIYLA KUTLANDI

Karaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayrakları ve meşale ile yürüyen kalabalığa polis ve jandarma ekipleri de siren çalarak eşlik etti.

Birinci İstasyon ile Molla Fenari ve İsmet Paşa Caddesi’nde yürüyen il protokolü ve vatandaşlar tekrar Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geldi.

Yürüyüş sonrası polis ve jandarmaya bağlı motorize ekipler burada gösteri düzenledi.

Törene, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yalova ve Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında konser, yürüyüş ve fener alayı düzenlendi.

Yalova Valiliğince organize edilen etkinlikte, Deprem Anıtı önünde ellerinde bayraklarla toplanan kalabalık, protokolün katılımıyla yürüyüşe başladı.

Gazipaşa Caddesi güzergahından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar gelen kalabalık, havai fişek gösterisini izledi.

Valilikçe Yalova Uygulama Oteli’nde verilen resepsiyonda ise Vali Muammer Erol ve eşi Nazmiye Erol davetlilerin bayramını kutladı. Gecede, Vali Erol ve gaziler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel yapılan pastayı kesti.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ndeki Hoş Seda Korusu konseri ile devam eden kutlama etkinlikleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda rap şarkıcısı “Güneş”in verdiği konser ile sona erdi.

Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla fener alayı ve konser düzenlendi.

Bilecik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, fener alayı ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle, Atatürk ve Tevfikbey Caddesi’nde bando eşliğinde yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşe CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, CHP İl Başkanı Metin Yaşar da katıldı.

Yürüyüşün ardından sanatçı Cem Belevi’nin sahne aldığı konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

NİĞDE VE YOZGAT’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Niğde Valiliğince Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yılı dolayısıyla bir otelde resepsiyon verildi, ardından binlerce kişi, Derbent kavşağında toplandı.

Burada vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Vali Mustafa Koç, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dillere destan bir zafer kazandığını ve bu zaferi cumhuriyetle taçlandırdığını söyledi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de Cumhuriyetin 99’uncu yaşını kutlayarak, “İnşallah nasip olacak bininci yılı kutlanacak ve ilelebet cumhuriyet var olacak. O da bu nesiller sayesinde ve sizler sayesinde olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Akademi Orkestrası konser verdi.

Yozgat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı Kentpark’ta sona erdi.

Yürüyüşün ardından Yozgat Valiliğince Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Valilik Fuaye Salonu’nda resepsiyon verildi.

Cumhuriyetin 99’uncu yılı pastasını kesen Vali Ziya Polat, 99’uncu yılı gururla, coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Polat, “Kurtuluş mücadelesinin kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm ecdadımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmetle minnetle saygıyla anıyorum.” dedi.

MUĞLA’DA FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Muğla’nın ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Menteşe ilçesindeki fener alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Etkinliğe katılanlar, ellerindeki fenerler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yürüyüş sonrası konser ve havai fişek gösterileri yapıldı.

Programa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile vatandaşlar katıldı.

ADANA, MERSİN, HATAY VE OSMANİYE’DE 29 EKİM KUTLAMASI

Adana Valisi Süleyman Elban, Valilik ek binada düzenlenen resepsiyonda davetlileri karşıladı.

Elban, programda, bugünkü kutlamaların önümüzdeki yıl düzenlenecek Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamalarının küçük bir provası olduğunu belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “Fener Alayı” etkinliği düzenlendi.

Atatürk Caddesi’ndeki belediye binası önünde toplanan vatandaşlar bir süre sonra yürüyüşe geçti.

Gruptakiler, Türk bayraklarını sallayarak Uğur Mumcu Meydanı’na geldi.

Burada, şarkıcı Aleyna Tilki konser verdi.

Çok sayıda vatandaş, bayraklarıyla konsere katılarak kutlamalara eşlik etti.

Öte yandan Kozan ilçesinde Kuvayımilliye’nin önemli isimlerinden Sehlikzade Hasan Efendi’nin torunları Cemal ve Kemal Selekoğlu, dedelerinden kalma bazı fotoğrafları ilk kez Sehlikzade Hasan Efendi Çiftliği’nde sergiledi.

Sergilenen fotoğraflar arasında Atatürk’ün Adana ziyaretleri ve Atatürk’ü karşılamaya giden Adanalılar, Fahrettin Paşa, Hicaz Cephesi ile Surre Alayı fotoğrafları yer aldı.

Sergiyi Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve çok sayıda vatandaş gezdi.

Mersin’de, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Valilik tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, öğrenciler ve milli sporcular Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

Meydanda 100 metre uzunluğunda “dev” Türk bayrağı açan katılımcılar, yürüyüşe geçti.

Katılımcılara, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan da eşlik etti.

Bando eşliğindeki kortejde yürüyen öğrenci ve sporcular meşale de yaktı.

Vatandaşların da yer aldığı etkinlik, Mersin Orduevi’nde sona erdi.

Hatay’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan tarafından resepsiyon verildi.

Valilik bahçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Doğan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle yad ettiğini söyledi.

Osmaniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle fener alayı düzenlendi.

Devlet Bahçeli Meydanı’nda bir araya gelen katılımcılar, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Fener alayına Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

KONYA’DA FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi.

Atatürk Anıtı’nda başlayan fener alayı yürüyüşü, Beyşehir Gölü kenarındaki festival alanında sona erdi.

Ellerinde Türk bayrağı, Atatürk posteri ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, gazilerle Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın eşliğinde yürüdü. Gençler yürüyüş esnasında dev Türk bayrağı taşıdı.

Yürüyüşe katılan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, festival alanında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yıl dönümünü yurt genelinde olduğu gibi Beyşehir’de de büyük coşku içerisinde kutladıklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

İZMİR’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

İzmir Valiliği, Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Vali Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, Balçova Termal Otel’deki resepsiyonda davetlileri karşıladı, bayramlarını kutladı.

Vali Köşger, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitleri ve kahraman gazileri sonsuz minnet ve şükranla yad ettiğini söyledi.

Cumhuriyetin çok çetin şartlarda kurulduğuna işaret eden Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem dışardan hem de içerden birliğimize kastedenlerin kirli planları nedeniyle dönem dönem ciddi sıkıntılar yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Devlet ve millet bütünleşmesiyle fitnelerin üstesinden gelmeyi başarsak da enerjimizi heba etmek zorunda kaldığımız mücadeleler yüzünden kalkınmada birçok devlete oranla geri düştüğümüz dönemler maalesef olmuştur. Çok şükür şimdilerde farkı hızla kapatıyor, büyüyor ve güçleniyoruz.”

Köşger, Türkiye’nin, Cumhuriyet’in 100. yılına bir adım kala tarihi mesafeler katettiğini vurgulayarak, “Ülkemizin sahip olduğu güçlü altyapı, her türlü müdahaleye rağmen yıkılmayan ekonomisi, savunma sanayisinin de geldiği imrenilecek nokta ve demokratik kazanımları 2023 ve sonrasında bölgesinde ve dünyada sözü daha çok geçecek bir Türkiye’nin sinyallerini açıkça vermektedir.” dedi.

Resepsiyona, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, kaymakamlar, il müdürleri, gaziler, milli sporcular ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA 200 KİŞİ ZEYBEK OYNADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda da 200 kişi zeybek oynadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de zeybek oynayanlara eşlik etti.

Daha sonra Kültürpark’a kadar fener alayı düzenlendi. Kutlama, Ümit Besen ve Pamela’nın verdiği konserle sona erdi.

Ordu Valiliğince organize edilen ve Ceren Özdemir Meydanı’nda başlayan etkinlikte katılımcılar Türk bayrağı ve meşale taşıdı.

Bando takımının da eşlik ettiği yürüyüş, Süleyman Felek ve Sırrıpaşa caddeleri güzergahı takip edilerek Büyükşehir Belediyesi binası önünde tamamlandı.

Etkinliğe, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, kurum yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Artvin’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Artvin Valiliğince organize edilen yürüyüş için Atapark Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet ve İnönü caddeleri güzergahından Milli İrade Meydanı’na yürüdü.

Vatandaşlar yürüyüş sonrasında Atatepe’den yapılan havai fişek gösterisini izledi.

Yürüyüşe, Vali Yardımcısı Onur Özaydın, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yıldırım Saygılı, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Giresun’da da fener alayı düzenlendi.

Yeniyol mevkisinde toplanan vatandaşlar, Giresun Belediye Bandosu eşliğinde bayraklar ve meşalelerle Gazi Caddesi üzerinden Atatürk Meydanı’na yürüdü.

Vatandaşlar, yürüyüşün ardından Giresun Kalesi’ndeki havai fişek gösterisini izledi.

Yürüyüşe, Giresun Valisi Enver Ünlü, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.