Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…

Tam 98 yıl önce Atatürk ve arkadaşlarının laik, demokratik ve

Tam 98 yıl önce Atatürk ve arkadaşlarının laik, demokratik ve bağımsız Türkiye hedefiyle ilan ettiği Cumhuriyet bugün doğum gününü kutluyor… Büyük devrimin yıldönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ankara’da resmi törenle başlayacak. Devlet erkânı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunacak, saygı duruşunda bulunacak. Kutlamalar kapsamında bir tören de TBMM’de gerçekleştirilecek. Törenlerin ardından TBMM tören alanından başlanarak Ulus’ta bulunan Birinci TBMM Binası’na kadar geçit töreni düzenlenecek. Bu kapsamda, güzergâh üzerinde bulunan yollar ise trafiğe kapatılacak.

İstanbul Valiliği

Kutlamalar kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sabah saat 09.30’da makamında tebrikleri kabul edecek. Daha sonra saat 10.00’da Vatan Caddesi’nde geçit töreni ve konuşmalar gerçekleştirilecek. Öğlen ise Galata Köprüsü üzerinden Cumhuriyet Koşusu başlatılacak. Sporcular sırasıyla Gülhane Parkı, Ayasofya Camisi, Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Cami Meydanı ve Mısır Çarşısı güzergâhında 7 kilometre koşacak. Koşunun ardından dereceye girenlere ödülleri verilecek. Akşam saat 19.00’da ise Çırağan Sarayı’nda iş, sanat, spor ve eğitim camiasından çok sayıda kişinin katılımıyla kutlama yapılacak.

İBB 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’de (İBB) geçen yıl olduğu gibi kutlamaları Volkswagen Arena’da yapacak. Saat 19.30’da başlayacak olan etkinlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının ardından Kenan Doğulu, özel repertvuarı, dansçıları, özel ışık ve görsel şovuyla sahne alacak. Doğulu, konserde Onuncu Yıl Marşı’nı 40 kişilik özel koro eşliğinde seslendirecek. Ayrıca etkinlikte Mahmut Orhan canlı elektronik müzik performansı sahneleyecek. Müzisyen Rahman Altın’ın bestesi ve tanınan oyuncular Ebru Cündübeyoğlu, Fikret Yıldırım Urağ ve Mert Turak’ın katılımıyla senfonik müziğin performans sanatı ile özel gösteri yer alacak.

İstanbul ilçe belediyeleri

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da Suadiye Işıklar’da başlayacak yürüyüş İskele Sokak’ta son bulacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından ise saat 20.00’de Şairler Sofası Parkı’ndan Fener Alayı yürüyüşü başlayacak. Saat 21.00’de Barbaros Meydanı’nda sona erecek yürüyüşün ardından pop müziğin sevilen sesi Sertap Erener konser verecek. Kartal Belediyesi tarafından ise saat 19.00’da Kartallı Kazım Meydanı’ndan Cumhuriyet Yürüyüşü başlayacak. Kartal Meydanı’nda sona erecek olan yürüyüşün ardından Selda Bağcan, Cem Adrian, Gazapizm ve Haluk Levent konser verecek.

CHP’li belediyeler tarafından organize edilen konserler kapsamında Ataşehir’de Zeynep Bastık, Avcılar’da Ceza, Beylikdüzü’nde Tan Taşçı, Büyükçekmece’de Ece Seçkin, Esenyurt’ta Grup Abdal ve Eypio, Küçükçekmece’de Şevval Sam, Maltepe’de Yüksek Sadakat, Sarıyer’de Mehmet Erdem sevilen parçalarını yurttaşlarla birlikte söyleyecek. Bakırköy Belediyesi de Bakırköy Tenis Kulübü işbirliği ile Atatürk Spor ve Yaşam Köyü Tesisleri’nde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tenis Turnuvası” düzenleyecek.

 29 limanda kutlama

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 29 gemi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 29 limanı ziyaret edecek. Gemilerde bayrak töreni gerçekleştirilecek ve İstiklal Marşı okunacak. Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerin ziyaret edeceği limanlar şöyle: “Samsun, Karadeniz Ereğli, İstanbul Dolmabahçe, İstanbul Tuzla, İstanbul Moda, İzmit, Gemlik, Mudanya, Erdek, Tekirdağ, Çanakkale, Gökçeada, Bozcaada, Dikili, Foça, İzmir, Çeşme, Kuşadası, Yalıkavak, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş, Antalya, Alanya, Mersin, İskenderun, Girne, Gazimağusa.”

Alanya: Alanya Sosyal Hizmet Merkezi ve Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği üyeleri, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak ve otizme dikkat çekmek amacıyla sualtına dalış yaptı, sualtında Türk bayrağı açtı.

Samsun: Atakum Belediyesi, Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde “Atakum Cumhuriyet Buluşması” gerçekleştirdi.

Kilis: Atatürk’ün 28 Ekim 1918’de 7. Ordu Komutanı sıfatıyla Suriye üzerinden Kilis’e gelişinin 103. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama töreni düzenlendi.

Hatay: Dörtyol semt pazarı alanında Mehmet Erdem konseri düzenlendi.

Denizli: Pamukkale’de kırmızı beyaz renklerle donatılan balonlar, semalarında Cumhuriyet coşkusu yaşattı.

Çanakkale: Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığın katılımıyla tören düzenlendi.

Mersin: Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören saat 13.00’te gerçekleştirildi. Okullarda da minikler gösteri yaptı.

Siirt: Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlandı, resmi tören düzenlendi.

Edirne: Saraçlar Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende anıta çelenk sunuldu. Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ: Valilik binası önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Bolu: 400 bisikletli şehir turu attı. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Kastamonu: Kastamonu’da, fener alayı yürüyüşünün ardından 98 dilek balonu gökyüzüne salındı.

Kayseri: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Mustafa Ceceli konser verdi.

Kırıkkale: Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde bir çiftçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla traktörüyle tarlaya “29 Ekim” yazdı.