Ghodartollah Agheli'nin "Hayyam, Varlık Anları" sergisi Guga Contemporary'de açıldı - Haber 1Haber 1

Ghodartollah Agheli'nin “Hayyam, Varlık Anları” sergisi Guga Contemporary'de açıldı

Ghodartollah Agheli'nin “Hayyam, Varlık Anları” sergisi Guga Contemporary'de açıldı

18 Mayıs 2023 - 23:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İranlı sanatçı Ghodartollah Agheli'nin "Hayyam, Varlık Anları" adlı kişisel sergisi, Guga Contemporary'de sanatseverlerle buluştu.

Ömer Hayyam'ın "Rubailer" eserinden esinlenerek çizimler yapan sanatçının, gravür tekniğiyle ürettiği 25 eseri sergide yer alıyor.

Sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Agheli, uzun yıllar heykeltıraşlık yaptığını, daha sonraları da edebiyata ilgi duymaya başladığını ifade etti.

Agheli, sergideki eserlerin üzerinde hem Farsça hem de Türkçe sözlerin yer aldığını işaret ederek Türkiye'de kişisel olarak ilk kez sergi açtığını anlattı.

Galerinin sahibi Gülten Yalmanbaş ise Ghodartollah Agheli ile bir fuarda tanıştıklarını söyleyerek "Hayyam üzerine yaptığı gravür ve karışık teknikle yaptığı işlerden çok etkilendik ve birlikte bir sergi yapmaya karar verdik." dedi.

Agheli'nin heykel çalışmalarına da galerisinde yer vermek istediğini aktaran Yalmanbaş bu sergiyi Ömer Hayyam'ın doğum gününe denk getirmekten mutlu olduklarını belirtti.

Sergi 31 Mayıs akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.