"Gizemli Ada Mençuna" filminin galası yapıldı - Haber 1Haber 1

“Gizemli Ada Mençuna” filminin galası yapıldı

“Gizemli Ada Mençuna” filminin galası yapıldı

01 Nisan 2023 - 15:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Başrollerini Şahin Irmak, Sinan Çalışkanoğlu, Ünal Yeter ve Leyla Günay'ın paylaştığı aile ve çocuk filmi "Gizemli Ada Mençuna"nın galası gerçekleştirildi.

Kanyon Paribu Cineverse Sinemaları'ndaki galaya, filmin oyuncuları ve teknik ekibinin yanı sıra sinema dünyasından davetliler katıldı.

Oyuncu Sinan Çalışkanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, senaryoyu çok beğendiğini belirterek, "Yönetmen Bora Onur ile Selena'dan tanışıyoruz. Titiz bir ekip kuruldu. Çocuk oyuncularımız çok profesyoneldi, hepsi drama eğitimi almışlardı. İçinde olmaktan çok mutlu olduğum çok güzel bir iş çıktı ortaya." dedi.

Çalışkanoğlu, filmin çocukların dijital dünyadan sıyrılarak gerçek hayatın içindeki dayanışmayı keşfetmelerini konu aldığına işaret ederek, filmin, hem ailelere hem de çocuklara gerçek hayatın dışarıda olduğu mesajını verdiğini söyledi.

Çocuk filmlerinin önemine de değinen Çalışkanoğlu, "Bu işin çok nitelikli bir film olduğunu, aynı zamanda büyüklere de uygun olduğunu söyleyebilirim. Ben kendi çocuğuma, kardeşimi bu filmi izletmek isterim. Çünkü enteresan bir şey anlatıyor." diye konuştu.

– "Herkesi 7 Nisan'dan itibaren sinemaya davet ediyoruz"

Oyuncu Burcu Altın, filmin çok büyük bir emeğin neticesi olarak bugüne geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklar bizden çok daha profesyonel şekilde oynadılar. Onlarla olmaktan inanılmaz mutluyum. İyi ki varlar. Yeni nesil gümbür gümbür geliyor. Çok da güzel bir film oldu. Teknolojinin olumlu ve pozitif yanlarının olduğunu da görebilmek lazım. Önemli olanın çocuklarımızı doğru yönlendirmek olduğunu anlatan bir film. Herkesi 7 Nisan'dan itibaren sinemaya davet ediyoruz."

Yapımcılardan Özgür Gezgin, film için yaklaşık 1 sene önce çalışmaların başladığına dikkati çekerek, set sürecinin çok keyifli geçtiğini ifade etti.

Gezgin, çocuklarla film yapmaya devam etmek istediklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Gizemli Ada Mençuna, çocuk ve aile filmi. Çünkü filmin içinde 10 çocuk varsa 20 de anne-baba var. Filmin çok enteresan bir hikayesi var. Çocukların bu filmi çok heyecanla izleyeceğini düşünüyorum. Herkesi 7 Nisan'da sinemalara bekliyoruz. Çünkü gerçekten çok büyük bir emek var. Galamızda 130 depremzede aileyi ağırlıyoruz. Depremzede çocuklarımızın koltuklarına çeşitli hediyeler bıraktık. Onların da yüzünü bir nebze güldürebilirsek mutlu oluruz."

Bora Onur'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin yapımcılığını Cem Günay, Özgür Gezgin ve Bülent Çatar üstlenirken, senaryosunu Ünal Yeter ve Barış Başar kaleme aldı.

Bir dijital oyun tasarımcısının yaptığı duyuru üzerine 10 çocuğun bir adada yaşadıklarını konu alan yapımda, Oyuncak Oynuyorum YouTube kanalı kahramanları Öykü ve Masal ile 8 çocuk oyuncu rol alıyor.

Vizyon tarihi 7 Nisan olarak açıklanan filmin konusu özetle şöyle:

"Dijital oyun tasarımcısı Doruk Atasoy, oyunların bağımlılık yaptığı eleştirilerine karşı, çocukların hayatı oynayarak öğrendiğini kanıtlamak için bir duyuru yapar. Seçilecek 10 şanslı çocukla birlikte yeni oyununu tasarlayacaktır. Ancak seçilen çocukları büyük bir sürpriz beklemektedir. Çocuklar oyunu telefonlarında değil, gerçek dünyada deneyimleyeceklerdir. Bu yüzden başarısızlığa uğradıklarında yeniden başlamak gibi bir seçenekleri yoktur. Bakalım sanal dünyada hayatta kalmakla gerçek dünyada hayatta kalmak arasında ne gibi zorluklar yaşanacaktır."​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.