GÜNCELLEME 3 - Aksaray'da düşen sivil eğitim uçağındaki 2 kişi yaralandı - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME 3 – Aksaray'da düşen sivil eğitim uçağındaki 2 kişi yaralandı

ARSA SAHİBİNİN AÇIKLAMALARI EKLENDİ

GÜNCELLEME 3 – Aksaray'da düşen sivil eğitim uçağındaki 2 kişi yaralandı

07 Haziran 2023 - 18:40

ABONE OL

AKSARAY (AA) – Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ortaköy ilçesinde düşen sivil eğitim uçağındaki 2 kişinin yaralandığını açıkladı.

Vali Aydoğdu, AA muhabirine, İstanbul'dan kalkan eğitim uçağının motor arızası nedeniyle ilçeye bağlı Bozkır ve Sarıkaraman köyleri arasındaki bir arsaya düştüğünü söyledi.

Özel bir şirkete ait eğitim uçağında iki pilot bulunduğunu aktaran Aydoğdu, "Otobanın 700 metre uzağında bir arsaya düştü. Pilotlarla telefonla görüştüm, durumları iyi." dedi.

Pilotların Hakan Zengin ve Hakan Göktürk olduğu öğrenildi.

Kazada hafif yaralanan pilotlardan Hakan Göktürk de Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptıklarını ve ilçenin üzerindeyken uçağın motorunun güç kaybettiğini ifade etti.

Motordaki güç kaybı sonrası planlayarak inmeye çalıştıklarını anlatan Göktürk, "Güzel, teker koyduk. Gittik ama çukura girdik. Ön teker çukura girdiği için de takla attık. İkimiz de iyiyiz, bir sıkıntı yok." diye konuştu.

– "Uçak düşmüş arsamıza, vardır bunda da bir hayır"

Arsa sahibi Fatiş Demirci ise Allah'tan gelen kazanın önüne kimsenin geçemeyeceğini söyledi.

Pilotların kurtulduğuna çok sevindiğini belirten Demirci, "Allah sağlık sıhhat versin geri kalanı boş. Kazayı komşulardan duydum ve geldim. Arsamız, şu anda boş, kabak çekirdeği ekecektik, hazırlamıştık. Arsayı kontrol etmeye geldim. Uçak düşmüş arsamıza, vardır bunda da bir hayır." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.