GÜNCELLEME - Üsküdar'da bir kafenin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME – Üsküdar'da bir kafenin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı

GÜNCELLEME – Üsküdar'da bir kafenin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı

19 Nisan 2023 - 14:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Üsküdar'da, bir kafenin yıkımı sırasında belediye personeline silah çekerek gerginlik yaşanmasına neden olan şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri, İmar Kanunu'na aykırı yapıldığı gerekçesiyle yıkımına karar verilen kafenin bulunduğu Harem Sahil Yolu Caddesi'ne geldi.

Kafenin etrafına bariyerler yerleştiren ekipler, iş yerinin elektriğini ve suyunu kesti.

Yıkım çalışmalarına başlanmak üzereyken kafenin üstüne çıkan bir kişi, ekiplere silah çekerek aşağı inmelerini istedi.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri de iş yeri sahibi ve personeliyle görüştü.

Ara ara süren görüşmeler ve gerginliklerin ardından çalışmalara başlayan Üsküdar Belediyesi ile İBB ekipleri yıkım çalışmasını tamamladı.

Ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

İş yeri sahibi Kani İrfan Pişkin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iş yerinin durumuyla ilgili mahkeme sürecinin sürdüğünü ve İBB ile Üsküdar Belediyesinin imar barışına aykırı davrandığını savundu.

– Kaymakamlığın açıklaması

Üsküdar Kaymakamlığınca konuya ilişkin yapılan açıklamada, Mimar Sinan Mahallesi Harem Sahil Yolu Caddesi'ndeki bir işletmenin Üsküdar Belediyesi zabıta ekiplerince saat 09.00 sıralarında tahliye ve yıkım çalışmalarının gerçekleştirildiği belirtilerek, "Görevlilere, silah teşhiri ve mukavemette bulunan T.S. adlı şahıs yakalanmış, sahsın üzerinde 1 kurusıkı silah ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli T.S. emniyete götürüldü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.