Hırvatistan Ulusal ve Silahlı Kuvvetler Günü Ankara'da kutlandı - Haber 1Haber 1

Hırvatistan Ulusal ve Silahlı Kuvvetler Günü Ankara'da kutlandı

Hırvatistan Ulusal ve Silahlı Kuvvetler Günü Ankara'da kutlandı

31 Mayıs 2023 - 22:40

ABONE OL

ANKARA (AA) – Hırvatistan Milli Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü ile Schengen ve Euro bölgelerine katılımı dolayısıyla Ankara'da resepsiyon düzenlendi.

Ankara'da bir otelde düzenlenen resepsiyona Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, yabancı misyon temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde ve Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybedenler adına saygı duruşuyla başlayan kutlamada İstiklal Marşı ve Hırvatistan milli marşı okundu.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Cvitanovic, yakın zamanda Hırvatistan'ın büyük hedeflere ulaştığına değinerek, AB'nin Schengen ve Euro bölgelerine dahil olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin deprem gibi zor zamanlarda Hırvatistan'ın yanında olduğunu, ülkesinin de zor zamanlarda Türkiye'nin yanında olduğunu vurgulayan Cvitanovic, "Geçen hafta, Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanımızın UNICEF ile deprem bölgesinde, 2 bin öğrenci kapasiteli, 3 büyük konteyner okulun inşasına ilişkin sözleşmeyi imzaladığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Cvitanovic, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin de geliştiğini ifade etti.

Kutlamada halk oyunları gösterisi düzenledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.