İBB'nin bazı yatırımlarının temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirildi - Haber 1Haber 1

İBB'nin bazı yatırımlarının temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirildi

İBB'nin bazı yatırımlarının temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirildi

29 Mart 2023 - 19:30

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB), Ümraniye'de İSKİ'nin bazı yatırımlarının açılışı ile Alemdağ Caddesi düzenlemesi projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelmeden önce İstanbul'da bir değişim vadettiklerini ve bunu başardıklarını söyledi.

Kentin değişim sürecini en güçlü şekilde hissettirdiğini ifade eden İmamoğlu, "Değişimin bu şehrin her hücresine, her sokağına, her caddesine, her mahallesine yayıldığını ifade edebilirim." dedi.

İmamoğlu, İstanbul'da değişimin artık geri döndürülemez olduğunu belirterek, kentte her gün bir soruna çözüm üreten, çok çalışan bir ekip olduklarını kaydetti.

Bugün burada birçok önemli projenin açılışını yapmanın gururunu yaşadığını anlatan İmamoğlu, Anadolu Yakası'ndaki derelerin ıslahı ve bakımlarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

İmamoğlu, Ümraniye ilçesi içme suyu yatırımlarının açılışını da bugün gerçekleştirdiklerini aktararak, "İçme suyu depolama alanının kapasitesini artırdık. Basınç sorunu nedeniyle yaşanan su kesintilerine kalıcı çözüm getirdik. Bu bölgede yaşayan 726 bin hemşehrimizin kesintilerden kurtulup suya eksiksiz kavuşmalarını sağladık." diye konuştu.

Ümraniye'deki Alemdağ Caddesi düzenlemesi projesinden de bahseden İmamoğlu, caddeyi İstanbul'un en güzel caddelerinden biri yapacaklarını dile getirdi.

Programda, "İSKİ Ümraniye ilçesi içme suyu yatırımları", "İSKİ Anadolu Yakası dereleri ıslahı ve bakım, onarım projesi", "İSKİ Anadolu Yakası içme suyu malzemeleri lojistik merkezi" açılışları ile "Alemdağ Caddesi düzenleme projesi temel atma töreni" gerçekleştirildi.

– İBB Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Artıma Tesisi temel atma töreni

Ekrem İmamoğlu, Ümraniye'deki programın ardından Tuzla'daki İBB Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Artıma Tesisi temel atma törenine katıldı.

İmamoğlu, buradaki konuşmasında, Şile'de yapılacak tesisle Tuzla'nın koku sorununu gidereceklerini belirtti.

Gelecek nesillere güzel bir çevre bırakma zorunluluğu olduğuna dikkati çeken İmamoğlu, "Çevre sorunlarının ülkemizde belki de en yoğun şekilde ele alınması gereken yer İstanbul'dur. Temiz enerji kullanımı, iklim koşullarına göre peyzaj, katı atıkların ayrıştırılması, depolanması, kişi başına aktif yeşil alanın en üst seviyeye taşınması… İşte tüm bunlara yoğun yatırımlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.