Japonya'da 5 kişide mutasyon tespit edildi! - Haber 1Haber 1

Japonya’da 5 kişide mutasyon tespit edildi!

Japonya’da 5 kişide mutasyon tespit edildi!

25 Aralık 2020 - 17:03

ABONE OL

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere’den Japonya’ya gelen 5 kişide corona virüsün mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı

Japonya ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı sekize yükseldi. Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura, İngiltere’den Japonya’ya gelen 5 kişide koronavirüsün mutasyonlu yeni türünün saptandığını açıkladı.

Japonya ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı sekize yükseldi. Japonya, ülkeye geri dönen Japon vatandaşları ve oturma izni olanlar dışında İngiltere’den kimsenin Japonya’ya girmesine izin vermiyor.

Japonya’da Noel kutlanmıyor fakat yılbaşı dönemindeki uzun ulusal tatil süresince birçok kişi memleketine gidip ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

UÇUŞLARI ASKIYA ALMIŞTI

Japonya, koronavirüs mutasyonunun yayılmasını önlemek için İngiltere ile uçuşlara geçici olarak yasak getirmiş, yeni mutasyonunun yayılmasını önlemek için İngiltere ile uçuşlara geçici olarak askıya alındığını açıklayan Kabine Baş Sekreteri Kato Katsunobu, pazar gününden itibaren İngiltere’den gelen Japon vatandaşlarından da ülkeye giriş yapmasından önceki 72 saat içinde girdiği COVID-19 testinin negatif sonucunu ibraz etmesi gerekeceğini söylemişti.

Kato, “Virüsün, Japonya genelinde yayılmasını tam anlamıyla önlemek ve halkın güvende hissetmesini sağlamak için hızlıca hareket etme kararı aldık” açıklamasını yaptı.

Önlemler kapsamında Japonya’da otumu bulunan yabancılar haricinde, iş ve eğitim kapsamı dahil, İngiltere’den Japonya’ya tüm seyahatler geçici olarak durduruldu.

Japonya’ya kabul edilecek yolculardan, vaka durumu ve lokasyonların mobil telefon üzerinden izlenmesini sağlayan Covid-19 takip uygulamasını kullanmaları talep edilecek.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.