Kabine bugün toplanıyor. Gündem yoğun. İşte konular... - Haber 1Haber 1

Kabine bugün toplanıyor. Gündem yoğun. İşte konular…

Kabine bugün toplanıyor. Gündem yoğun. İşte konular…

08 Kasım 2021 - 10:41

ABONE OL
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Kritik toplantıda; G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle görüşmesi, olası sınır ötesi operasyon, yerli aşı çalışmaları, artan gıda fiyatları, asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konuşulacak başlıklar arasında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kritik toplantının ana gündem maddeleri ise belli oldu.

F-16 ve F-35

Yoğun gündemle toplanan Kabine’nin ilk gündem maddesi dış ilişkiler olacak. Buna göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi ve burada konuşulan F-16 ve F-35 konuları ele alınacak.

Diğer bir konu başlığı ise olası sınır ötesi operasyon olacak. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın terörle mücadeleye ilişkin bir sunum yapması bekleniyor.

Kabine’nin en önemli konularında biri de ekonomi. Buna göre; artan gıda fiyatları, asgari ücret, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve 3600 ek gösterge toplantıda konuşulacak.

Koronavirüs

Koronavirüsle mücadele gündemdeki bir diğer başlık olacak. Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar, yerli aşı TURKOVAC ile ilgili çalışmalar gündemdeki konulardan olacak.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları bir açıklama ile duyuracak.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.