Karabük'te, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına 1100 fidan dikildi - Haber 1Haber 1

Karabük'te, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına 1100 fidan dikildi

Karabük'te, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına 1100 fidan dikildi

24 Mart 2023 - 14:03

ABONE OL

KARABÜK (AA) – Karabük'te "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anısına 1100 fidan toprakla buluşturuldu.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünce Ovacık yolundaki Cemaller köyü Yukarıkızılcaören mevkisinde 21 dekarlık "Deprem Şehitleri Ormanı" sahasına dut, ceviz, badem, mavi servi, sedir, ıhlamur, kiraz, çınar, kızılcık ve alıç olmak üzere toplam 1100 fidan dikildi.

Vali Fuat Gürel, etkinlikte, Türkiye'nin 6 Şubat'ta büyük bir afet yaşadığını söyledi.

Millet ve devlet olarak birlik ve beraberlik içinde sıkıntıları gidermek adına el birliğiyle süreci takip ettiklerini belirten Gürel, "85 milyon insanımız, gönül birliği içinde oradaki kardeşlerimize yapılması gereken ne varsa elinden geleni yapıyor. Karabük olarak biz de yapılması gereken ne varsa yapıyoruz." dedi.

Gürel, afetlerde hayatını kaybedenlerin "şehit" olarak kabul edildiğini dile getirerek, onların anısına fidan dikilmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından fidanlar, katılımcılar tarafından dikildi.

Etkinliğe, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.