Kayseri'de gurbetçiler tarihi camide sabah namazında buluştu - Haber 1Haber 1

Kayseri'de gurbetçiler tarihi camide sabah namazında buluştu

Kayseri'de gurbetçiler tarihi camide sabah namazında buluştu

02 Ağustos 2025 - 14:02

ABONE OL

KAYSERİ (AA) – Kayseri'de gurbetçiler, izne geldikleri memleketlerinde tarihi Cami Kebir'de düzenlenen programda sabah namazında bir araya geldi.

Yurt dışından izne gelen gurbetçiler için İl Müftülüğü sabah namazında buluşma programı düzenledi.

Tarihi Cami Kebir'e gelen gurbetçiler, sabah namazını kılıp, dua ettikten sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi.

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın yaptığı hatim duasına katılan gurbetçiler, birbirleriyle hasret giderdi.

Cami Kebir imamı Halil İbrahim Arslan, AA muhabirine, gurbetçileri mutlu etmek için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Gurbetçilerin programdan oldukça memnun kaldığını belirten Arslan, hemen hemen 14 yıldır Cami Kebir'de cuma sabahları program düzenlediklerini dile getirdi.

Bu yıl gurbetçilerin de katıldığını anlatan Arslan, programın yaklaşık 1 saat sürdüğünü ifade etti.

Gurbetçi Mustafa Katan da 1978 yılında Almanya'ya gittiğini söyledi.

Kendileri için düzenlenen programdan dolayı mutlu olduğunu aktaran Katan, "58 yaşına geldim, ilk olarak böyle bir sabah namazı kıldım. Geçenlerde hocama sormuştum, onun vesilesiyle öğrendim. Özel olarak sabah namazı için geldim. Bize özel program yapan hocamdan Allah razı olsun. Çok muhteşemdi." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.