Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin yöneticisi Ma’yı kabul etti - Haber 1Haber 1

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin yöneticisi Ma’yı kabul etti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin yöneticisi Ma’yı kabul etti

27 Mart 2023 - 15:21

ABONE OL

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Çin Komünist Partisinin Sincan Uygur Özerk Bölgesi Sekreteri Ma Şingrui ile bir araya geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tokayev, Astana’da temaslarda bulunan Ma’yı kabul etti.

Tokayev, görüşmede Kazakistan’ın stratejik ortaklık ve ebedi dostluk ruhu içinde Çin ile çok yönlü işbirliğini derinleştirmeye büyük önem verdiğini vurguladı.

Çin’in ülkesinin en büyük ticaret ortaklarından olduğuna dikkati çeken Tokayev, “Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’in geçen yıl ekim ayındaki (Astana) ziyaretinin kesinlikle başarılı geçtiğini belirtmek isterim. Çok önemli anlaşmalara imza attık ve şimdi iki ülke hükümetleri bu en üst düzeyde varılan anlaşmaları başarıyla faaliyete geçirme görevi ile karşı karşıya.” ifadelerini kullandı.

Ma da Tokayev’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, Şi’nin selamını iletti.

Ziyaretinin asıl amacının, iki ülke arasındaki önemli stratejik anlaşmaların uygulanması olduğunu belirten Ma, “Biz (Sincan Uygur Özerk Bölgesi), Çin’in batı yönündeki bağlarından sorumlu bölgesiyiz. Kazakistan, bizim için karşılıklı işbirliğinin en öncelikli yönlerinden.” değerlendirmesinde bulundu.

– Başbakan İsmailov ile görüştü

Ma, Astana temasları kapsamında Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov ile de bir araya geldi.

Başbakanlık'taki heyetler arası toplantıda taraflar, karşılıklı ticareti 2030'a kadar 35 milyar dolara çıkarma hedefine ulaşmak için ortak adımları değerlendirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.