Konya'da yabancı uyruklu bir kişinin midesinden 300 gram uyuşturucu çıktı - Haber 1Haber 1

Konya'da yabancı uyruklu bir kişinin midesinden 300 gram uyuşturucu çıktı

– Operasyonda gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı

Konya'da yabancı uyruklu bir kişinin midesinden 300 gram uyuşturucu çıktı

05 Mayıs 2023 - 12:10

ABONE OL

KONYA (AA) – Konya'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda yakalanan yabancı uyruklu bir kişinin midesinden 300 gram uyuşturucu çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışma başlattı.

Polis, bu çerçevede şehir dışından gelen İran uyruklu bir şüpheliyi takibe aldı.

Şüphelinin saklandığı adrese operasyon düzenleyen ekipler, Vahıd Farhang G. ile Muhammed P, Ömer T, Fatih S. ve Mevlüt A'yı gözaltına aldı.

Hassas burunlu narkotik köpeği "Alex"in de destek verdiği aramalarda, 1 kilogram eroin, bir miktar metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

Zanlılardan Vahıd Farhang G. emniyetteki ifadesinde, para karşılığı uyuşturucu sevkiyatı yaptığını, İran'da uyuşturucu maddeleri kapsüller halinde yuttuktan sonra Türkiye'ye giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine hastanede polis nezaretinde tutulan şüphelinin midesinden 300 gram eroin çıkarıldı.

Ülkesinde bilinen bir iş insanı olduğu, şeker ve çay ticareti yapmak için sık sık Türkiye'ye geldiği tespit edilen Vahıd Farhang G. ile diğer 4 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.