Litvanya'da Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için oy kullanma işlemi yarın başlıyor - Haber 1Haber 1

Litvanya'da Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için oy kullanma işlemi yarın başlıyor

Litvanya'da Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için oy kullanma işlemi yarın başlıyor

05 Mayıs 2023 - 17:21

ABONE OL

VİLNİUS (AA) – Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklar tamamlanırken, seçmenler ilk kez sandık açılacak ülkede yarından itibaren oy kullanabilecek.

Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Barış Tantekin, AA muhabirine, Litvanya'daki seçim hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimler için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Tantekin, "Litvanya'da ilk kez sandık açıyoruz. Seçmen sayımız bu seçimlerde sandık açmaya izin verdi. Vatandaşlarımız 6-7 Mayıs tarihlerinde oy verebilecek." diye konuştu.

Tantekin, Avrupa'nın birçok ülkesi ve ABD'de sandıkların açıldığına değinerek, "Biz de Litvanya'da sandık açmaya hazırız. Malzemelerimizi Türkiye'den aldık. Seçmenlerimizi Büyükelçiliğimize gelmeye ve oy kullanmaya davet ediyoruz. Kendilerini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Litvanya'da toplam 795 seçmen bulunuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.