Nakliyat-İş Sendikası, işveren PTS AŞ'nin "sendikal çoğunluk tespitine" yaptığı itirazı geri çekmesini istedi - Haber 1Haber 1

Nakliyat-İş Sendikası, işveren PTS AŞ'nin “sendikal çoğunluk tespitine” yaptığı itirazı geri çekmesini istedi

Nakliyat-İş Sendikası, işveren PTS AŞ'nin “sendikal çoğunluk tespitine” yaptığı itirazı geri çekmesini istedi

05 Nisan 2023 - 12:52

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, sendikal çoğunluğu sağlayarak toplu sözleşme yapmaya hak kazandıkları Paket Taşımacılık Sistemleri (PTS) AŞ'de, işverenin "sendikal çoğunluk tespitine" yaptığı itirazı geri çekmesini talep etti.

Şirketin Bahçelievler'deki binasının önünde toplanan sendika üyesi bir grup, "Paket Taşımacılık Sistemleri yetki itirazını geri çek" yazılı pankart açarak, sloganlar attı.

Basın açıklaması yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, geçtiğimiz aylarda PTS AŞ'de örgütlenen sendikanın, çoğunluğu elde ettiğini belirterek, 28 Şubat'ta başvurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 9 Mart itibariyle toplu sözleşme yapmaya hak kazanıldığını bildirdiğini anlattı.

Bu süreçten sonra işveren PTS AŞ'nin, "çoğunluk tespitine yetki itirazı" yaptığını belirten Küçükosmanoğlu, itirazın geri çekilmesi durumunda önümüzdeki aylarda toplu sözleşme görüşmelerine başlanacağını dile getirdi.

Küçükosmanoğlu, işletmede 184 üyelerinin bulunduğunu, daha insanca yaşayabilecekleri bir ücret ve insan onuruna yaraşır çalışma koşulları talep ettiklerini vurgulayarak, "İşveren bu süreçte başka sebepler gösterilse de aslında sendika örgütlenmesine gözdağı vermek amacıyla 2 arkadaşımızın iş akdini feshetmiştir. Bu yetki itirazı da aslında keyfi bir itirazdır. Bazen bu yetki davaları 5 yılı aşmaktadır, 10 yılı bulan yetki davaları vardır. Yargı sürecinin uzamasıyla, bir bakıma anayasal hak olan sendikalaşma hakkı, hak olmaktan çıkmaktadır. Çalışma barışının bozulmasını istemiyorlarsa işvereni, yetki itirazını geri çekmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.