Pakistan ve İngiltere, bölgesel güvenliği görüştü - Haber 1Haber 1

Pakistan ve İngiltere, bölgesel güvenliği görüştü

Pakistan ve İngiltere, bölgesel güvenliği görüştü

31 Mayıs 2023 - 19:14

ABONE OL

İSLAMABAD (AA) – Pakistan ordusunun başındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Patrick Sanders ile bölgesel güvenliği görüştü.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında Pakistan’da bulunan Sanders, Ravalpindi’deki Genelkurmay Başkanlığında Munir ile bir araya geldi.

Görüşmede, bölgesel güvenlik ile karşılıklı çıkarları ilgilendiren meseleler ele alındı.

Sanders, Pakistan’ın teröre karşı mücadelesindeki başarılarını ve fedakarlıklarını takdir ederek, İslamabad’ın bölgeye barış ve istikrar getirme çabalarına vurgu yaptı.

Pakistan'da Genelkurmay Başkanlığı, başlıca askeri danışma organı görevini yürütüyor ve kuvvet komutanlıkları arasındaki iletişimi koordine ediyor, muharip kuvvetler üzerinde operasyonel yetkisi bulunmuyor.

Pakistan Silahlı Kuvvetlerinde, ordunun kuvvet komutanlıklarını komuta eden, operasyonel yetkiye ve kontrole sahip olan kişi Kara Kuvvetleri Komutanı. Bu açıdan Kara Kuvvetleri Komutanı, "Pakistan ordusunun başındaki isim" olarak biliniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.