"Seçim sonuçları saat 21.00'e kadar açıklanmayacak" - Haber 1Haber 1

“Seçim sonuçları saat 21.00’e kadar açıklanmayacak”

– “YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21.00’den önce verilmesi seçim yasakları kapsamındadır. YSK’nin bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir”

“Seçim sonuçları saat 21.00’e kadar açıklanmayacak”

14 Mayıs 2023 - 18:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sonuçların, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00’e kadar yayınlanamayacağı uyarısında bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada, YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21.00’den önce verilmesinin seçim yasakları kapsamında olduğunu hatırlattı.

Ebubekir Şahin, “YSK’nin bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir.” ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.