"Şehremanetinden Büyükşehre En Güzel Emanet İstanbul" projesi kamuoyuyla paylaşıldı - Haber 1Haber 1

“Şehremanetinden Büyükşehre En Güzel Emanet İstanbul” projesi kamuoyuyla paylaşıldı

“Şehremanetinden Büyükşehre En Güzel Emanet İstanbul” projesi kamuoyuyla paylaşıldı

30 Mart 2023 - 0:15

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Medya AŞ tarafından hazırlanan sinema filmi, belgesel, başkan portre filmleri ile iki ciltlik kitaptan oluşan "Şehremanetinden Büyükşehre En Güzel Emanet İstanbul" projesi kamuoyuyla paylaşıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda izleyiciyle buluşan filmin galası, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve eski İBB başkanlarından Ali Müfit Gürtuna’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Galada konuşan İmamoğlu, şehrin kendilerine emanet edildiğini kaydederek, "Emanet aldığımız her şeyi aslında onurumuz biliriz, ona en ufak bir zarar getirmeme sorumluluğunu üstleniriz ve canımız gibi koruruz. Biliriz ki emanet aldığımız şey aslında bizim değildir, bunu bize emanet edenlerindir. Onu korumak, geleceğe taşımak ve vakti geldiğinde de asıl sahibine bırakmak çok önemli bir görev." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul’un 16 milyonluk nüfusuyla dinamik bir şehir olduğunu ve bu özelliğini tarih boyunca hiç yitirmediğini ifade etti.

Belgeselde, yıllar önce bu kentte kalıcı eserler bırakan büyükşehir belediye başkanlarının hizmetlerinin anlatıldığını aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Ben de mesai arkadaşlarımla birlikte, tıpkı onlar gibi, bu güzel kentin değerine değer katacak, insanların hayatına güzellikler getirecek hizmetler üretmek için çok büyük çaba içerisindeyiz. En büyük dileğim ve çabam da ileride gönül rahatlığıyla emanet aldığım bu güzel şehri, İstanbul'umuzu korudum, geliştirdim diyebilmektir.''

İmamoğlu'nun, belgesel filmle aynı adı taşıyan kitap hediye ettiği Ali Müfit Gürtuna da İstanbul gibi bir şehre hizmet etmenin, bu emanete sahip çıkmanın son derece kutsal bir vazife olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından İmamoğlu, kitabın yazarı Melda Davran ile filmde ve projede emeği geçen Medya AŞ çalışanlarına teşekkür plaketi verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.