Siirt'te "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği düzenlendi - Haber 1Haber 1

Siirt'te “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği düzenlendi

Siirt'te “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği düzenlendi

25 Mayıs 2023 - 22:10

ABONE OL

SİİRT (AA) – Siirt'te bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması"nda 40 yarışmacı hünerlerini sergiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Siirt Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde 15 Temmuz Meydanı'nda yemek yarışması düzenlendi.

Siirt'in yöresel lezzetlerinden perde pilav, kitel (etli, pirinçli ve reyhanı içli köfte) ekşili sumak, kışlık Siirt dolması ve bumbar (cokat) ile 29 kişinin ana yemek kategorisinde yer aldığı, 11 kişinin de yöresel tatlılardan aside (un helvası) varak keak (pekmez tatlısı) imçerket (şekerli katmer) ile yarıştığı yarışmanın jüri heyetinde gastronomi yazarı danışman şef Mehmet Kudat, ürün geliştirme ve konsept danışmanı Tahir Edebali, Mehmet Türksoy, Levent Avcı ve büryan ustası Murat Kayaalp yer aldı.

Jüri üyeleri, yarışmacıların görselliğe önem verdiği ve tabakları süslediği yarışmada masaları dolaşarak yemek ve tatlıları puanlandırdı.

Ana yemek kategorisinde perde pilavla Hülya Özyeşil birinci, Ayşe İlhan ikinci, Şerife Varol üçüncü, tatlı kategorisinde Türkan Barak birinci, Emine Bulgak ikinci ve Zeynep Erkoyuncu üçüncü oldu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt'in çok zengin bir mutfak kültürünün bulunduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler Siirt'in tanıtımına katkı sağlayacak." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Barış Kezer de yarışmaya yoğun başvuru yapıldığını belirtti.

Kezer, farklı kültür ve medeniyetlerin izlerini taşıyan Siirt'in doğa güzelliklerinin yanında zengin bir mutfak kültürüne de sahip olduğunu aktardı.

Yarışmada, birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek ve üçüncüye de gram altın verildi.

Hacıbektaşoğlu, etkinliğe katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ile stantları gezdi, yöresel ürünleri inceledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.