TDV, vekaletle kurban organizasyonunda deprem bölgesine öncelik verecek - Haber 1Haber 1

TDV, vekaletle kurban organizasyonunda deprem bölgesine öncelik verecek

TDV, vekaletle kurban organizasyonunda deprem bölgesine öncelik verecek

18 Mayıs 2023 - 17:50

ABONE OL

ANKARA (AA) – Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) bu yıl yapacağı vekaletle kurban organizasyonu kapsamında deprem bölgesine öncelik vereceğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Hizmetleri Çalıştayı"na katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Erbaş, İslam'ın, ibadetlerden aile hayatına, ticaretten sosyal hayata kadar her uygulamasının, tevhit inancı ekseninde vahdeti temin etmeye yönelik olduğunu belirtti.

Erbaş, kurban ibadetinin bireysel, toplumsal ve evrensel boyutta pek çok hikmeti barındırdığını, toplumun farklı kesimleri arasında sevgi ve saygı köprüleri kurduğunu, ihtiyaç sahipleriyle zenginleri buluşturduğunu, sosyal adaletin ve dengenin teminine katkı sunduğunu kaydetti.

Kurban organizasyonu sayesinde Müslümanların uzak coğrafyalardaki kardeşleriyle yakınlaşma ve bütünleşme imkanı bulduğunu aktaran Erbaş, "Savaşların, işgallerin, afet ve felaketlerin yaşandığı bölgelere ulaşma, oradaki mazlum ve mağdurların sıkıntılarını hafifletme ve onlara umut ışığı olma fırsatı yakalıyoruz." ifadesini kullandı.

Erbaş, TDV'nin vekaletle kurban organizasyonuna ilişkin tüm hazırlıkların yapıldığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız asrın felaketi sebebiyle bu sene deprem bölgesine ve yurt içine öncelik vereceğiz. Buralardaki mağdur olan kardeşlerimizin acılarını hafifletip bayram sevinçlerini çoğaltmanın gayreti içinde olacağız. Bununla birlikte ülkemizin diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ve bütün dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara da milletimizin iyilik elini uzatmaya devam edeceğiz."

– "Organizasyonda her yıl yeniden planlamaya ihtiyaç duyuluyor"

Vekaletle kurban organizasyonlarının son derece hassas ve şeffaf şekilde yürütülmesinin önemine işaret eden Erbaş, "Başta başkanlığımız olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın belirli bir saha tecrübesi kazandıklarını söyleyebilirim. Ancak takdir edersiniz ki yurt içi ve yurt dışında bu kadar kapsamlı bir şekilde yürütülen bir organizasyonda her yıl yeniden ciddi ve kapsamlı bir planlamaya ihtiyaç duyulmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Dr. Burhan İşliyen, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, TDV Genel Müdürü İzani Turan, başkanlık uzmanları ile yurt içi ve dışında kurban organizasyonu çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.