Tunus Cumhurbaşkanı, AB Temsilcileriyle ikili ilişkileri görüştü - Haber 1Haber 1

Tunus Cumhurbaşkanı, AB Temsilcileriyle ikili ilişkileri görüştü

Tunus Cumhurbaşkanı, AB Temsilcileriyle ikili ilişkileri görüştü

11 Mayıs 2023 - 1:30

ABONE OL

TUNUS (AA) – Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Avrupa Birliğini (AB) temsilen ülkede resmi temaslarda bulunan Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib ve Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile bir araya geldi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı, görüşmeye ilişkin resmi sosyal medya hesabından yazılı ve görüntülü açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre, başkent Tunus’taki Kartaca Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, AB ile tarihi ve derin ilişkilerini teyit etmek için fırsat bulduklarını belirten Cumhurbaşkanı Said, karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar çerçevesinde ortaklıkları güçlendirmeye yönelik yeni mekanizmaların oluşturulması için çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

AB’ye Tunus halkının iradesine ve Tunus'un egemenliğine saygı gösterme çağrısında bulunan Said, ülkesinin karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal zorluklar, finansal işbirlikleri ve terörle mücadele olmak üzere birçok konunun görüşmede ele alındığını açıkladı.

Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Lahbib ile Portekiz Dışişleri Bakanı Cravinho, Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar ile de bir görüşme gerçekleştirmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.