Türk Milli Klavye Takımı, Çekya'dan şampiyonlukla döndü - Haber 1Haber 1

Türk Milli Klavye Takımı, Çekya’dan şampiyonlukla döndü

Türk Milli Klavye Takımı, Çekya’dan şampiyonlukla döndü

12 Aralık 2022 - 18:56

ABONE OL

-Çekya’nın düzenlediği Uluslararası Klavye Yarışması’nda, Türk Milli Klavye Takımı üç birincilik kazanarak şampiyon oldu.

-Birleşmiş Milletler’e bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu’na bağlı ÇEKYA Temsilciliği tarafından düzenlenen ZAV100 4. Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye Yarışı, 5-10 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Yarışmada Türk Milli Takımı’ndan,

0 – 12 yaş küçükler kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Hasan Enes Özkan 474 puanla birinci,

13-16 yaş öğrenciler kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Nisan Maya Tunçoğlu 787 puanla birinci,

Tecrübeliler kategorisi’nde Ankara Danıştay Başkanlığı’ndan Erdi Çiller 866 puanla birinci,

13-16 yaş öğrenciler kategorisinde Aydın/Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Bağdagül Özkan 661 puanla ikinci,

Tecrübeliler kategorisi’nde İzmir Adamar International Maritime Services Inc.’den Ümit Şeker 686 puanla dördüncü,

17-20 Yaş öğrenciler kategorisi’nde Afyonkarahisar/Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Deniz Sinem 560 puanla yedinci,

Afyonkarahisar TED Koleji’nden Efe Abdullah Taner 12., Afyonkarahisar/Şuhut Zafer Anadolu Lisesi’nden Onur Demirbaş 16. ve

Düzce Üniversitesi’nden Emirhan İnce 19. Oldu.

4 kategoride yapılan yarışlardan, 3 kategoride birincilik elde eden Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı takım halinde de şampiyon oldu.

Diğer bir kategoride Şampiyonluğu ise ev sahibi Çekya kazandı. Yarışlara, Almanya, İtalya, Belçika, Polonya, Çekya, Slovakya, Hırvatistan, Arjantin ve Türkiye olmak üzere 9 Ülkeden toplam 1325 yarışı katılmıştır. Ülkemizden de 59 yarışçı katıldı.

 

Yarışma sonuçlarına; https://manag.zav.cz/cs/r2p/133/

https://www.intersteno.org.tr/haber/cekya-nin-duzenledigi-uluslararasi-klavye-yarismasinda-turk-milli-klavye-takimimiz-uc-birincilik-kazanarak-sampiyon-oldu.html linkinden ulaşılabilir.

Bilgisayar Klavyesini bilimsel olarak on parmakla herkesin kullanabilmesi için rahmetli F klavye duayeni İhsan Yener’in 75 yıl önce başlattığı çalışmalar, etkili bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda, Cumhuriyet’in 100. yılında okul öncesi çocuklar (ana okul) ve üniversite öğrencileri dahil Türkiye’deki 26 milyon öğrencilerin, sınıf öğretmenleri başta olmak tüm öğretmenlerin, herkesin eğitim alabilmelerini amaçlayan  Bilimsel F Klavye Seferberliği ve bu konuyla ilgili proje, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ilgili bakanlara sunulacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.