Türkmenistan’da seçimler kültürel etkinliklerle bayram havasında düzenleniyor - Haber 1Haber 1

Türkmenistan’da seçimler kültürel etkinliklerle bayram havasında düzenleniyor

Türkmenistan’da seçimler kültürel etkinliklerle bayram havasında düzenleniyor

26 Mart 2023 - 13:45

ABONE OL

AŞKABAT (AA) – Türkmenistan’da milletvekili, halk maslahatı üyeleri ile yerel yönetim organları temsilcilerinin seçimi, kültürel etkinliklerle bayram havasında gerçekleştiriliyor.

Türkmenistan halkı, milletvekilleri, halk maslahatı üyeleri ile yerel yönetim organlarının temsilcilerini seçmek üzere sandık başına gidiyor.

Başkent Aşkabat’ta yükseköğretim, ortaokul ve ilkokullarda seçim sandıkları kuruldu.

Sandıkların kurulduğu seçim bölgelerinde düzenlenen kültürel etkinlikler, görsel şölenlerle bayram havası oluşturdu.

Ülkenin meşhur sanatçılarının şarkıları ve Türkmen milli dans ekiplerinin performansları, seçimleri gözlemleyen uluslararası kuruluşların temsilcilerinin de ilgisini çekti.

80’e yakın uluslararası kuruluşun gözlemcilerine Ahal vilayetinin Anev ilçesi yakınlarındaki çölde oluşturulan Türkmen geleneksel köyünde ikramda bulunuldu.

Milletvekili, halk maslahatı üyeleri ile yerel yönetim organları temsilcilerinin seçimi için oy verme işlemi yerel saatle 19.00’da sona erecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.