Ünlü psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, evinde ölü bulundu - Haber 1Haber 1

Ünlü psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, evinde ölü bulundu

Ünlü psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, evinde ölü bulundu

16 Şubat 2021 - 17:02

ABONE OL

Ünlü psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, İstanbul Beşiktaş’ta yaşadığı dairede ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tanınmış psikolog ve yazar 83 yaşındaki bilim insanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş Akatlar’daki evinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis incelemelerde bulundu. Cüceloğlu’nun ölüm nedenine dair henüz açıklama yapılmazken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

PROF. DR. DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi. Silifke’de ortaokulu, Ankara ve Kırklareli’nde liseyi bitirdi. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Cüceloğlu, ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yaptı.

Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi iӀe Boğaziçi Üniversitesi’nde çalıştı, Fulbright bursu ile Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.