Ürdünlü emekli öğretmen "milyonların sevgilisi" dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan için şiir yazdı - Haber 1Haber 1

Ürdünlü emekli öğretmen “milyonların sevgilisi” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan için şiir yazdı

– Şairin kardeşi Raha Asel de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim başarısı nedeniyle evinde davet verdi

Ürdünlü emekli öğretmen “milyonların sevgilisi” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan için şiir yazdı

30 Mayıs 2023 - 16:11

ABONE OL

İRBİD (AA) – LEYS EL-CUNEYDİ – Ürdün'de 82 yaşındaki emekli öğretmen Gayyad Ebu el-Asel, "milyonların sevgilisi" dediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için şiir yazdı.

Şair Asel, Erdoğan'ın 28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'ndeki başarısından duyduğu sevinç dolayısıyla davet veren kardeşi Raha'nın evinde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Emekli öğretmen olan ve basılı 4 şiir divanı bulunan Asel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah'ım Türk halkına hizmet konusunda Erdoğan'a yardım et. Onun gücü, bizim gücümüz; onun izzeti, bizim izzetimiz." ifadelerini kullandı.

"Büyük Türk halkı, milyonların sevgilisi Erdoğan'ın liderliğinde ilerleyin" diyen Asel, seçim sonuçlarının Erdoğan'ın çalışmalarının başarısını kanıtladığını, Türk halkının bu nedenle yeniden Erdoğan'ı seçtiğini söyledi.

– "Duyduğum sevinci sadece şiir yoluyla ifade edebileceğimi düşündüm"

Türkiye'yi yakından takip ettiğini anlatan Asel, yaşına ve tecrübesine dayanarak, Erdoğan'ın diğer siyasetçilerde olmayan yeteneklere sahip olduğunu gözlemlediğini dile getirdi.

"Erdoğan'ın seçimleri kazanmasından duyduğum sevinci sadece şiir yoluyla ifade edebileceğimi düşündüm. Bu da Erdoğan için yazdığım üçüncü şiir." diyen Asel, yazdığı şiirini okudu.

Şiirinde Erdoğan'ın Arapların çoğu tarafından sevildiğini, bir kahramanlık hikayesi yazdığını ve hiçbir çabadan da kaçınmadığını ifade eden Asel, düşmanlarının sözlerinin, Türk liderin cesaretini kıramadığını vurguladı.

Ürdünlü Gayyad Ebu el-Asel, şiirinde Erdoğan'a ve liderlik vasıflarına övgüde bulundu.

Türkiye'de tıp alanında eğitim gören ve 1969 yılında mezun bir doktor olan Şair'in kardeşi Raha da seçim sonuçları nedeniyle evinde verdiği davete ilişkin konuştu.

Raha, "Bu, özelde Erdoğan'a, genelde ise Türk halkına karşı bir görevimiz. Erdoğan ile Türk halkından sevgi ve nezaket gördüm." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.