Viyana Yunus Emre Enstitüsünde çocuklara masal anlatma etkinliği düzenlendi - Haber 1Haber 1

Viyana Yunus Emre Enstitüsünde çocuklara masal anlatma etkinliği düzenlendi

Viyana Yunus Emre Enstitüsünde çocuklara masal anlatma etkinliği düzenlendi

24 Mayıs 2025 - 21:53

ABONE OL

VİYANA (AA) – Avusturya'da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 4-15 yaş aralığındaki çocuklara yönelik, Türk dünyasına ait kadim masalların anlatıldığı masal etkinliği düzenlendi.

"Masal Çemberi" adı verilen etkinlikte anlatıcılar Esma Bilgen Özdemir ve Hafize Betül Abiş, geleneksel Türk motiflerinin de yer aldığı salonda, Yücel Feyzioğlu tarafından derlenen Anadolu, Mezopotamya ve Türk dünyasına ait kadim masallar anlatıldı.

Anlatıcılar, bir yandan masallarda geçen karakterleri canlandırırken öte yandan şarkılar seslendirerek etkinliği çocuklar için ilgi çekici kıldı.

Yurt dışında doğup büyüyen Türk çocuklarının kendi kültürleriyle bağlarını güçlendirmek, dil becerilerini geliştirmek ve soyut düşünme yeteneklerini artırmak amacıyla yapılan etkinlik sonunda çocuklara ikramda bulunuldu.​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.