Viyana Yunus Emre Enstitüsünden tarihi salonda Klasik Türk Müziği konseri - Haber 1Haber 1

Viyana Yunus Emre Enstitüsünden tarihi salonda Klasik Türk Müziği konseri

Viyana Yunus Emre Enstitüsünden tarihi salonda Klasik Türk Müziği konseri

06 Mayıs 2023 - 23:15

ABONE OL

VİYANA (AA) – Avusturya'da, Viyana Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), 1400’lü yıllarda inşa edilmiş eski Viyana Belediye Binası'nın konser salonunda düzenlediği etkinlikte, alanında tanınmış usta sanatçılar, Klasik Türk Müziği'ne ait eserleri seslendirdi.

Barok ve Gotik mimarisinin izlerini taşıyan tarihi salonda düzenlen konsere sanat severler yoğun ilgi gösterdi.

Viyana YEE Müdürü Ayşe Yorulmaz, konser öncesi yaptığı konuşmada, davetlilere "Klasik Türk Müziğinin Mozaikleri" adlı konsere gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti.

Yorulmaz, Viyana’da değerli akademisyen ve aynı zamanda müzisyenleri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Viyana Yunus Emre Enstitüsü olarak bu gibi konserleri, işinin ehli müzisyenlerle size sunmaya gayret ediyoruz. Avrupa’da dilimizin, kültürümüzün, sanatımızın daha da bilinir hale gelmesi için ilk elden çaba sarf ediyoruz. Bu konser de bu çalışmalarımızdan bir örnektir." dedi.

Yorulmaz, Klasik Türk Müziği’nin 15. yüzyıldan 21. yüzyıla kadar olan saz ve sözlü örneklerinin sunulacağı bu konserin izleyicileri müzikal bir yolculuğa çıkartacağını ifade etti.

Prof. Dr. Serda Türkel Oter, Doç. Dr. Murat Güler, Doç. Dr. Tolga Oter, Dr. Serkan Gümalçin ve Halil İbrahim Doğan’dan oluşan sanatçılar, Abdülkadir Meragi, II. Gazi Giray Han, Sultan 3. Selim ve Ali Ufki Bey gibi Türk Müziğinin önemli bestekarlarının eserlerini seslendirdi.

Sanatçılar, yarında Viyana YEE’nin konferans salonunda Klasik Türk Müziği'ne ilişkin 3 farklı atölye çalışması yapacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.